Det kommer bli bättre och bättre

Tobias Aronsson är en viktig kugge i Bois backlinje. I onsdags gjorde han Bois första mål i segermatchen mot Borås, men han var ändå inte helt nöjd med matchen.  Han menar att laget behöver tid för att båda få in de många nya spelarna i laget och att sätta det nya spelsystemet.

Det blev seger efter sudden i senaste matchen mot Borås. Vad var dina intryck av matchen?

– Det var ingen jätteprestation av oss. De kom ut hårt och vi får inte riktigt kontroll på spelet. Men vi gör 1-0 innan de får en snabb replik. Så första är vi inte speciellt nöjda med. Men ju längre matchen går så bryter vi ner dom och vår tredje period är vår bästa period.

Vad gör ni bättre där?

– Vi kör lite mer med dom, är lite noggrannare samtidigt som de startar bra i första. Men lite noggrannare och får lite bättre anfall på dom.

Jag upplevde att ni snäppade upp passningsspelet mer och mer ju längre matchen gick, håller du med?

Ja det är den största anledningen till att vi kunde ta över, sedan var vi inte tillräckligt aggressiva heller i den första perioden framför allt.

Passningsspelet har varit något Appelgren anmärkt på under i stort sett alla matchen, beror det på att det är många nya, eller vad beror det på?

– Det kan vara en av anledningarna, att det är ett nytt system, men också att man vill lite för mycket, så det kan finnas olika anledningar. Men känslan är att det blir bättre och bättre, vi hade två riktigt bra träningar torsdag-fredag, så det känns som att vi är på gång.

Du gjorde säsongens första mål när du gjorde 1-0, hur kändes det att få det så tidigt?

– Det var kul, men jag tror den tog på Eric faktiskt, det kändes som det.

Så då var han tvåmålsskytt med andra ord?

– Ja precis!

Ni har ett nytt spelsystem för säsongen där det är tänkt att ni backar ska bli mer aktiva i anfallsspelet, hur känns det?

– Jag tycker det känns bra, jag som spelare vill vara med och bidra i spelet i offensiv riktning så det har känts bra. Men det är fortfarande tidigt på säsongen, så vi kommer behöva jobba mer med och det så kommer det bli bättre och bättre med tiden. Det kan ta lite tid att få in det i systemet.

Hur tycker du att din egen form är?

– Det har känts helt ok, i början handlar det om att komma in i det, det kommer bara bli bättre och bättre ju längre säsongen lider.

Ni har fått en hel del nyförvärv till säsongen, är det något av dom som du tycker har stuckit ut extra mycket positivt?

– Då får jag nog säga Gustav Lindberg, nu har han varit borta lite, men han har sett riktigt bra ut, snabb på rören och stark på pucken, han kommer bli nyttig för oss i vinter.

Hur är läget i laget annars?

– Jag tycker det är bra, de nya som kommit tar för sig bra, så det har varit en bra grupp. Vi har roligt tillsammans.

Nästa match spelas på onsdag, då det blir ett returmöte på hemmaplan mot Borås. Vad har du för förväntningar på den matchen?

– Jag hoppas att vi kan komma upp några snäpp från senaste matchen med passningsspelet, och att vi är kontinuerliga med vårt spel över tid.

Av Krister Holm