Inför Väsby vs Hanviken SK

Två matcher återstår av Väsby Hockeys försäsong och imorgon onsdag väntar det laget som Väsby mötte i träningsmatchs premiären, nämligen Hanvikens SK.

Faktiskt det enda lag som Väsby förlorat mot under denna försäsong. Eller förlora och förlora. Matchen slutade ju oavgjort efter ordinarie tid och sedan avgjorde Hanviken några minuter in i övertiden. Men nog vann ändå söderortsgänget rättvist för sett till hela matchen var de åtminstone då snäppet vassare än oss.

Hanviken har där innan och efter fortsatt att göra en bra försäsong. De slog Visby-Roma efter straffar och har sedan dubbla segrar mot fjolårets stora succégäng, Surahammars IF. Enda plumpen kom i deras senaste match, på bortaisen i Köping. Där vann hemmalaget efter straffar efter att Hanviken hämtat ikapp såväl 2-0 som 3-1 underlägen.

Hanviken har inför säsongen tappat fjolårets dynamiska duo i form av Felix Liljegren och Dennis Nordström. Två blytunga avbräck, men det har sannerligen inte märkts hitintills utan istället har det föryngrade laget haft en imponerande fart och frenesi i sitt spel.

Spännande spelare i Hanviken att kika in under onsdagskvällen är högerskytten Gabriel Åhs. Den irrationella David Karlström samt backarna Edvin Hammarlund och Ludvig Georgsson där sistnämnda faktiskt lett sitt gäng under försäsongen och det även i offensiven.

För Väsbys del så har ju försäsongen allt sedan premiären gått i dur. Fyra raka segrar har laget efter att i tur och ordning ha slagit Huddinge, Vallentuna, Hudiksvall och så Huddinge igen. Riktigt imponerande faktiskt och det känns även som att spelet kommit mer och mer. Det blir nu spännande att se hur dessa två lagen kan matchas mot varandra när det ändå runnit en del vatten mellan broarna sedan lagen möttes senast.

Väsby kommer till spel med näst intill full trupp och det är endast Carl Wassenius som saknas efter att han skadade sig på träningen under tisdagskvällen. Förhoppningsvis är det dock ingen fara med ”Wasse” men det är ändå ett avbräck att fjolårets poängkung inte kommer till spel.

Matchen startar 19.00 och kommer inte att sändas via nätet. Priserna för Väsbys träningsmatcher är 60 kr för alla över 16 år medan ungdom under 16 år går in gratis. Köp dina biljetter till matchen här men det går också att lösa entrén direkt på plats.

Vid pennan

Krister Holmgren

Foto: Arne Rundlöf