Stort steg framåt

Det var ett spelmässigt stort steg framåt för Bois i dagens match mot Borås. Bois kunde ta en komfortabel seger där man håller nollan bakåt och kunde gjort betydligt fler framåt än de två man nu gjorde. Framför allt försvarsspelet kuggade i på ett betydligt bättre sätt, men också passningsspelet hade snäppats upp både ett och två hack.

Inför matchen så pratade jag i webbsändningen om att Bois fått tillbaka två av de förväntade toppspelarna i laget. Gustav Lindberg skulle lägga passen och Anton Blomberg skulle stå för avsluten. Dessa två spelade för aftonen i den andra kedjan, och det tog tio sekunder i deras första byte innan Gustav Lindberg hittade Anton Blomberg som direktsköt stenhårt in 1-0. Tid: 49 spelade sekunder. Snacka om kalasstart i matchen för Bois, men också för firma Lindberg och Blomberg, det var ju Blombergs första match i Boiströjan och Lindberg första efter träningsmatchspremiären för 3 veckor sedan. Båda hade blott två träningar i benen men visade direkt upp att de båda kommer bli ett stort tillskott till laget. För de, och de andra Boisarna också för den delen, satte högt tempo redan från start och malde ner Borås djupt ner i egen zon de första 7-8 minuterna. Men sedan lyckades Borås jämna ut spelet igen och hade ett par egna anfall, dock utan att skapa något riktigt hett. Från minut 12 så var det dock Bois som tog över taktpinnen igen, och man var nära att utöka ledningen flera gånger om, dock utan att lyckas. Bland annat kom Gustaf Malmkvist fri från kanten men Johan Lantz i Boråskassen räddar, vilket han också gör när Oscar Tellström får avslutsläge från nära håll. Framför allt var det passningsspelet som var så pass mycket bättre, vilket gjorde att man fick bra flow i spelet.

Det blev kanske något sämre i den andra perioden, i alla fall stundtals. Borås klev på högt och fränt, och den andra perioden bjöd på en hel del fulsmällar och utvisningar. Men den hårdare pressen gjorde att Bois kanske inte fick samma precision i passningsspelet, och den första knappa halvan av den andra perioden var det rätt böljande spel. Borås har ett skott som tar i stolpe-ribba-ut och ett öppet mål som Johan Frick lyckas täcka bort medan Bois har ett friläge genom Simon Niska och en stark inbrytning av Erik Olsson. Men sedan börjar Bois få bättre ordning på passningsspelet igen, och det i kombination med ett efterföljande powerplay gör att kan ta över taktpinnen igen. Man har tre riktigt bra lägen att göra mål, men Johan Lantz gör två blixtrande parader med plocken och håller också tätt på det tredje närskottet. Bois för spelet men i slutet så har Borås ännu ett bra skottläge som täcks.

Den tredje perioden så börjar Borås se sega ut, och Bois får bra tryck. Lindberg och Tellström briljerar med fina genomspel med direktskott, men Johan Lantz gör en stormatch och räddar gånger två. Borås har en vass chans i perioden, ett friläge som Anton Malmborg dock är tät på och räddar. Bois får ordentligt tryck på Borås stundtals och är sånär att trycka in returer, men Lantz står emot allt och Borås offrar sig hänsynslöst och täcker också en hel del skott. Efter en speciellt tät situation framför mål så drabbas båda lagen av dubbla matchstraff efter gruff, samt att Bois får en extra tvåa. Det ger Borås chansen till powerplay, något de var väldigt giftiga på nere i Borås, men denna gång har Bois boxplay gjort sin läxa och lyckas stänga ner dom helt. Istället är det Bois som kan göra 2-0. Andreas Axelsson gör en stark individuell prestation och kommer med bra fart på kanten, rundar sin back och bryter in på kassen. Han blir upphakad men får ändå iväg ett avslut som Lantz räddar, men Erik Olsson kan slå in returen till 2-0. Ett resultat som står sig perioden ut, inte ens i spel 6 mot 5 osar det riktigt hett framför Boiskassen.

En bra match från Bois sida i 2½ period, det var den andra periodens första halva som var lite sämre där man spelade fast sig själva. Men annars så satt passningarna bättre, och framför allt så satt försvarsspelet mycket bättre. Borås hade inte många chanser under matchen, och det som ändå slank igenom tog Malmborg säkert hand om.

Bäst idag var i mina ögon Gustav Lindberg (så länge han orkade, han blev rätt mör i tredje), Oscar Tellström och Anton Malmborg.