Sylvasst skytte bakom Väsbyseger

Väsbys skytte stod i fokus när laget slog tillbaka den förmodade toppkonkurrenten Hanvikens SK med tennissiffrorna 6-1. Efter en bra inledande period med många chanser men endast ett mål så blev det islossning i den andra då Väsby gick ifrån till 4-0 på endast tre minuter. Matchen var därefter avgjord och den sista halvan blev ganska avslagen där gästerna klev fram främst.

Men när Väsby var fullt påkopplade i matchen, vilket var fallet egentligen fram till att man gjorde 4-0, tre minuter in i den andra perioden, så gjorde laget en riktigt ljus insats.

Det var lekfullt, fartfyllt och framför allt så vann laget väldigt många dueller i den offensiva zonen. Väsbychanserna duggade då även tätt men i den första perioden var det endast Vladimir Chetverikov som hittade rätt efter att han blivit fint framspelad av Pontus Karlsson. För övrigt ”Vovas” första mål i Väsbytröjan någonsin vilket så klart är värt att fira bara i sig.

Lite utav en retroaktiv utdelning fick Väsby istället under mittakten. Det smällde redan efter arton sekunder när Christian Hägg utnyttjade Väsbys första numerära överläge för kvällen och sedan gick det fort till dess att matchen i princip var avgjord.

Melker Kull fick in ett vinkelskott i sitt första byte i matchen och sedan klev Nils Bolin in i handlingarna när han smällde in 4-0 i Väsbys andra numerära överläge. För övrigt även Kulls och Bolins första mål i Väsbytröjorna.

Efter den målkavalkaden blev det av naturliga skäl, aningen avslaget från Väsbys sida i dessa försäsongstider. Hanviken tog en timeout efter sitt fjärde insläppta mål, greppade näven och gjorde därefter ett antal bra minuter där Väsbys målvakt, Victor Olsson verkligen fick kliva upp och ta fram storspelet.

Försvarsspel var inget som de båda lagen prioriterade under den andra perioden utan målchanserna avlöste varandra och där båda lagen brände massvis av lägen.

Men när det vankades spel i numerärt överläge för Väsbys del, då kom skärpan fram igen. Nils Bolin blev tvåmålsskytt när han ytterst elegant smällde in 5-0 via ett direktskott där målvakten i Hanviken knappt hann reagera förrän pucken satt inborrad i hans högra kryss.

Sexton sekunder senare ville inte gästernas back Ludvig Georgsson vara sämre när han från kanten, även han vräkte in Hanvikens enda reduceringspuck, också den i krysset.

Med en fyramålsledning i ryggen blev den sista perioden i princip en enda lång transportsträcka till slutsignalen. Hanviken hade ångan mest uppe även i den och såg till så att Victor Olsson behövde ta fram storspelet vid ett flertal tillfällen.

Väsby skapade inte lika mycket i den sista perioden men i spel i numerärt överläge så återfanns skärpan. En inövad variant slutade med att Adam Falk hittade fram till Calle Åsell som sprätte in kvällens sista puck och spikade slutresultatet till 6-1.

Sammanfattningsvis så blev det en ganska gruvlig revansch för Väsbys del efter premiärförlusten borta mot Hanviken för några veckor sedan. Laget gjorde det utomordentligt bra fram till att man hade skaffat sig en fyramålsledning men sedan blev det lite väl avkopplat vilket gjorde att Hanviken kunde spela sig fram till lite för många lägen under den sista halvan av matchen.

Bäst ikväll i ett ganska jämngott Väsby tycker jag att målvakt Victor Olsson var tillsammans med spjutspetsen Nils Bolin som stack ut tack vare sina fina avslut. Men även ”doldisar” som Melker Kull och Vladimir Chetverikov utmärkte sig positivt tack vare härlig fart och fysik och att de även fick krydda insatsen men att göra var sitt mål gör saken knappast sämre.

Av Väsbys försäsong återstår nu endast en match och genrepet går av stapeln nu på söndag då Hudiksvalls HC kommer på besök till Renew Arena.

Vid pennan

Krister Holmgren

Foto: Arne Rundlöf