Henrik Rommel och Adam Rachidi – klara för Segeltorp. FOTO: MIKAEL EINARSSON & HÅKAN HAGMAN

Segeltorps fräcka värvningsbomber – Rommel & Rachidi klara * Tränaren lyrisk: ”För bra för att spela med oss”

Boom – och boom.

Med bara en vecka kvar till premiären släpper Segeltorp två häftiga värvningsbomber

* Henrik Rommel, 28, hela ligans poängkung i fjol.

* Adam Rachidi, 30, backveteran som gjort över 400 matcher i ligan.

– Det här hade vi aldrig klarat utan sponsorer som gått in och hjälpt till, säger tränaren Mikael Österblom.

STÖTTA DIN KLUBB I LIGAN – KÖP ABONNEMANG HÄR!

 

Det händer sannerligen saker i lilla Segeltorps IF, som två år i rad tvingats kvala sig kvar i Hockeyettan.

De tog tidigt in Mikael Österblom, 47, och gamle poängmaskinen Måns Krüger, 30, som tränare och har därefter lockat flera toppnamn till klubben.

Dennis Finn Olsson (f, Vallentuna), Christopher Usov (f, Huddinge), Rasmus Järvelin, (f, Vallentuna) och veteranbacken Kim Lennhammer (senast i Huddinge – läs en intervju med Kim här) har bland annat presenterats under vårens och sommarens vilda silly season.

Men de får ursäkta, för i dag släpptes bomben med stort B.

Henrik Rommel!

Forwarden som gjorde 69 poäng för Väsby i fjol och vann hela ligans totala poängliga och som har över 300 matcher i HockeyAllsvenskan på sitt cv.

Vad är det som händer? Hur kan Segeltorp landa en sån spetsspelare?!?

Vi sökte svar hos Mikael Österblom, coachen som har ett brett kontaktnät i 08-området och som tidigare tränat bland annat Huddinge och Vallentuna.

– När ”Månsa” och jag bestämde oss för att ta det här var vi tydliga med att det inte kan fortsätta som det gjort de senaste säsongerna. Vi sa direkt att det måste till en satsning och att vi måste få in sponsorer som kan hjälpa till här. Ska man ta steg som klubb på isen måste man också kunna ta steg utanför med ekonomin. Förra året var det inte en enda spelare i truppen som hade nån ersättning och skulle vi fortsätta så hade det blivit att Segeltorp fått ta de spelare som ”blir över”.

Han lägger till:

– Så, ja, det här hade inte fungerat utan sponsorer som ställt upp. Så är det bara, det är inget att hymla om. Men vi vill också bygga det här på sikt. Den här säsongen har vi sex-sju spelare som har ersättning, nästa säsong kanske vi har möjlighet att ge 15 spelare ett riktigt avtal.

* Men Henrik Rommel…det är ju egentligen en osannolik värvning för en sån klubb som Segeltorp?

–  Hm. Jag trodde först det var ett skämt när vi fattade att vi hade chansen att få hit Rommel. Han är ju för bra för att spela hos oss.

* Hur gick det till?

– Han var nära att sajna med en klubb i Danmark för några veckor sedan, men det sprack i sista stund. Då ringde Victor Andersson (forwarden som spelat i allsvenskan och Hockeyettan senaste tio säsongerna och ifjol var lagkamrat med Rommel i Väsby) mig och sa typ att ”Rommel är ledig, vill du att vi ska träffas?”. Vi hade ett par möten och jag presenterade sedan detta för sportchefen (Jörgen Winborg) och, tja, på den vägen är det.

– Det känns nästan overkligt att han ska spela med oss nu, han är ju sin kanske bästa ålder och har rimligen många fina år kvar.

Rommel har i första hand skrivit på för grundserien 2022.

* Han har en out i avtalet?

– Han har till högre divison och det ska han förstås ha. Men han kan inte lämna för spel i annan klubb i Hockeyettan. Vi hoppas såklart han är med hela säsongen, men det gäller 2022 ut till att börja med.

***

Lite i skymundan av Rommel presenterade också ”Torpet” backveteranen Adam Rachidi, som gjort tolv raka säsonger i ligan och närmast kommer från två säsonger i Enköping som han lämnade i våras när kontrakt gick ut.

Han har funderat över sin framtid i sommar, men var rätt klar med att han ville fortsätta. 

– Jag hade direkt inga planer att sluta med hockeyn, jag kände mer att min kropp behövde vila lite och tänka om det fortfarande var lika kul. För mitt sista år i Enköping var nog mitt tråkigaste är inom hockeyn. Och då ville jag inte sluta med en sån säsong, säger han till hockeyettan.se.

* Varför Segeltorp? 

– Segeltorp har nåt bra på gång. Dom har alltid varit ett bottenlag, men jag tror verkligen det inte blir nåt bottenlag denna säsong och framåt och det är därför jag ville komma hit och försöka få in lite vinnarmentalitet i rummet. 

* Vad ska du tillföra i laget?

– Jag ska bidra med rutin och humor, så att truppen mår bra och vill prestera varje dag, säger han och skrattar.

* Ja, det känns ändå lite spännande med ”Torpet” och nya tränarna och massa namnkunniga nyförvärv nu. Vad kan ni uträtta i vinter?

– Verkligen. Kim vet vi ju vad vi får av honom och Finn är ju en jäkla sniper, Usov och Plarsmo är också skickliga och Rommel behöver ju ingen närmare presentation. Men det är fler än bara dom. Bra målvakter och unga spelare som vill framåt och har sjukt mycket hockey i sig. 

  Sen har vi ju två tränare som verkligen vill spelarnas bästa. ”Månsa” är ju grym inom hockey och hur han tänker medans Micke är grym på att styra ihop det och få alla att trivas så alla vill åt samma håll. Jag tror det kan bli en kul säsong.

Text: PeO Larsson

Premiäromgången i östra serien:

Fredag 30 september (19.00): Visby Roma-Enköping (från omgång två).

Lördag 1 oktober (16.00): Nyköping-Vallentuna

Söndag 2 oktober (16.00): Enköping-Väsby, Hanviken-Visby Roma, Huddinge-Wings, Segeltorp-Strömsbro.

”Torpets” nye tränare Mikael Österblom. FOTO: ERIK KRUSE

LISTA – HÄR ÄR ”TORPETS” ALLA NYFÖRV TILL 22/23

Dennis Finn Olsson, f, Vallentuna

Christopher Usov, f, Huddinge

Simon Deldén, f, Huddinge

Rasmus Järvelin, f, Vallentuna

Carl Malmqvist, mv, Örebro J20

Daniel Ohlsson, b, Nyköping

Elias Lustig, b, Vännäs

Charlie Berglund, f, Djurgården J20

Nestor Plarsmo, f, Kumla

Niklas Sandberg Örnmarker, f, Bees IHC

Adam Oja, b, Kumla

Kim Lennhammer, b, Huddinge

Linus Unger, f, Tyresö/Hanviken

Adam Rachidi, b, Enköping

Henrik Rommel, f, Väsby

Priser och abonnemang – så här följer du DITT lag i ligan * ”En paketeringen som ska passa fansen och klubbarna bäst”