Inför Väsby vs Hudiksvalls HC

En match återstår av försäsongen och det innebär att matchen på söndag är ett genrep. När matchen under söndag eftermiddag hemma mot Hudiksvalls HC startar är det en vecka och en timma kvar till seriestart. Som ni förstår startar då matchen mot Hudik den något udda tiden, 15.00 i Renew Arena, alltså en timme tidigare än normalt.

Det blir en bra en bra genomkörare för båda lagen skulle jag tro. Två lag som mätte sina muskler med varandra för ett par veckor sedan och då Väsby gick vinnande ur en jämn strid med uddamålet 3-2, efter att Lucas Thorstensson avgjort matchen med dryga minuten kvar.

Jag skulle tro att hälsingarna är ganska så revanschsugna på söndag. De är en av de absoluta favoriterna till att ta klivet upp till Hockeyallsvenskan denna säsong och vill nog framför allt inte förlora två raka mot ett av de lagen som de kan komma att möta om allt vill sig väl mot slutet av säsongen.

Väsby har gjort det väldigt bra sedan laget startade upp träningsmatchandet mot Hanviken för snart en dryg månad sedan. Visserligen blev det en övertidsförlust mot just Hanviken men därefter har laget fem raka segrar vilket så klart givit råg i ryggen till ett till viss del nykomponerat lag.

Inför genrepet har Väsby samtliga med förutom tungviktaren Filip Rydström som dessvärre ligger nerbäddad sjuk. Tråkigt givetvis och det innebär att centerplatsen behöver fyllas av någon som i normala fall inte spelar på den positionen.

Men annars är det ett laddad Vilda Väsby som är redo att återigen mäta sina muskler med ett av Hockeyettans absolut bästa lag och det blir en match som jag hoppas att ingen vill missa.

Matchen startar som sagt den något udda tiden 15.00 och kommer inte att sändas via nätet. Priserna för Väsbys träningsmatcher är 60 kr för alla över 16 år medan ungdom under 16 år går in gratis. Köp dina biljetter till matchen här men det går också att lösa entrén direkt på plats.

Vid pennan

Krister Holmgren

Foto: Mikael Einarsson