Imponerande genrep

Bois har verkligen blivit bättre och bättre match för match under försäsongen. Man inledde försäsongen rent ut sagt svagt men har allt eftersom förbättrat spelet steg för steg. I matchen mot Borås såg det riktigt bra ut framför allt defensivt, och idag förbättrades prestationen ytterligare med såväl bra defensiv som offensiv när Forshaga besegrades med 5-0 (3-0,1-0,1-0).

Bois tränare Andreas Appelgren var nöjd med insatsen mot Borås men eftersökte mer effektivitet så att man avgjorde matcherna lite tidigare. Det fick han verkligen när det bara tog drygt 6½ minut för Bois att ta en 3-0-ledning mot Forshaga. Och otroligt nog så var det samma målskytt samtliga tre tillfällen. Anton Blomberg gjorde mål i sina tre första byten och fullbordade därmed ett äkta hattrick på något som kan liknas vid rekordtid:

1-0 kom efter att Bois haft ett långt anfall som ger Gustav Lindberg pucken strax till höger om målet, där får han stå och sikta och sikta innan han hittar Blombergs blad som från nära håll kan skjuta in ledningspucken, tid 1,49.

2-0 kommer bara ett par minuter senare när Bois får ett flygande fint anfall där Blomberg på högerkanten i mittzonen hittar Lindberg som med bra fart kommer in i anfallszonen och ren med Gustaf Griborn i Forshagakassen skjuter ett skott som Griborn räddar, men pucken bli liggande bakom och där är Anton Blomberg först framme och kan stötta in pucken.

3-0 kommer sedan i powerplay, där Bois har ett fint samspel som slutar med att Lindberg passar genom målgården till en framstormande Blomberg som rakar in pucken i i stort sett öppet mål, mycket snyggt!

Efter det väljer Forshagatränaren Tim Rivest att ta timeout, och efter det jämnar Forshaga ut spelet betydligt. Resten av perioden blir tämligen chansfattig och 3-0 står sig perioden ut.

Forshaga inleder den andra perioden rätt piggt, och de har tidigt två väldigt bra lägen där de först skjuter utanför i bra läge medan de missar det andra skottet helt och hållet. Perioden präglas sedan av trevligt och bra spel där båda lagen har sina chanser att göra mål. De båda målvakterna får bjuda på sin bästa hockey för att hålla rent, dock med ett undantag. I spel 5 mot 4 ska Gustav Griborn ska spela upp pucken men gör det inte bättre än att han prickar Jesper Lindéns klubba som kan skjuta in 4-0 i det tillspillogivna målet. Annars skapar Bois sina bästa chanser när de får sitt andra powerplay. Vid ett tillfälle ser Kasper Elo ut att utöka Boisledningen, men domaren vinkar avvärjande, och vid ett annat läge har Blomberg ett jätteläge att göra sitt fjärde mål när han får halvöppet mål från hyfsat nära håll, men skjuter i burgaveln. Även Oscar Tellström har en bra chans lite senare när han och Jesper Lindén bjuder på en urtjusig passningkombination som ger Oscar fri gata, men Griborn lyckas stötbryta med sin klubba. Forshaga får två bra chanser i slutet av perioden, men Isac Ohlsson räddade.

I den tredje perioden så är det Bois nästan för hela slanten. Man sätter upp ett ännu högre tempo och parkerar långa stunder i anfallszonen. Med ett piggt och rörligt anfallsspel, där backarna fyllde på fint samtidigt som deras positioner täcktes upp av forwards gav ett spel som både såg underhållande och vägvinnande ut. Gustav Griborn fick göra den ena fina räddningen efter den andra, och vid ett tillfälle så fick han också hjälp av sin stolpe. En gång fick han dock ge tappt. Det var efter ett fint uppspel där Jesper Lindén får ett långt uppspel, passar den perfekt till Oscar Tellström som kommer i raketfart och då hänger inte Forshagabackarna med utan Oscar kan ren med Griborn lägga in en backhand till 5-0.

En mycket underhållande och trevlig hockeymatch där båda lagen försökte spela fin hockey. Även Forshaga ska ha cred för att de hela tiden försökte. Sammantaget så var dock segern odiskutabel, Bois visade på en fin form och kan med tillförsikt se premiären nästa söndag an.

Idag gjorde samtliga Boisare det riktigt bra. Ingen föll ur ramen utan alla bidrog. Ska jag ändå lyfta fram några så vill jag lyfta fram fyra: Isac Ohlsson som gjorde några vassa räddningar och höll nollan. Anton Blomberg som gjorde tre mål och hade bud på fler. Jesper Lindén som gjorde ett mål och låg bakom mycket. Och slutligen pigga 18-åringen Simon Niska som går från klarhet till klarhet.

Av Krister Holm