Norgren inför premiärhelgen: ”Två härliga utmaningar”

Premiärhelgen är i antågande och för Enköpings del rivstartar det med bortamatch mot Visby/Roma på fredagskvällen följt av söndagens hemmapremiär mot Väsby.

— Två härliga utmaningar mot lag som rankas högt i serien, menar ESK-tränaren Jonas Norgren.

Fredag kl 18:50: Se Visby/Roma vs ESK Hockey >>

Det är ingen överdrift om man påstår att stundande premiärhelg i Hockeyettan Östra ser tuff ut för Enköpings SK. Premiären på fredagskvällen är mot Visby/Roma på bortais och redan på söndagen är det hemmapremiär mot Väsby.

När Aftonbladet nyligen rankade serien tippades Visby/Roma som tvåa bakom förväntade seriesegraren Väsby.

Till råga på allt inleder man på fredagskvällen med att stångas mot Visby/Roma på deras hemmaplan och det traditionellt alltid en tuff bortamatch i sig.

— Efter en lång försäsong har vi alla sett fram emot att serien ska dra igång och det är jättekul. Det är två härliga utmaningar vi står inför med matcher mot två lag som rankas högt i serien, menar en trots allt optimistisk Jonas Norgren, tränare i ESK.

På åtta försäsongsmatcher har ESK vunnit tre. Jonas Norgren är dock som helhet nöjd med försäsongen.

— Det brukar bli en annorlunda hockey nu när poäng ska börja delas ut och vi får se vad det betyder för oss. Vi ska så klart alltid göra vad vi kan för att ta poäng i matcherna, men samtidigt är den prestation vi gör i matcherna något jag värdesätter minst lika högt, menar han.

Visby går ut hårt och bjuder på fri entré till matchen i ett försök för att locka extra mycket folk till premiären. Då ska man veta att klubben före pandemin låg på ett publiksnitt hemma på runt 800 åskådare per match.

I Visby/Roma är den meriterade tränaren Hans Särkijärvi kvar. På spelarsidan har man relativt tunga tapp då exempelvis spelare som Miro Lehtimäki, Sebastian Walfridsson, Ville Heikkinen och Anton Johansson nu lämnat.

Bland nyförvärven noterar vi bland andra Emil Öhrvall (från Karlskoga i allsvenskan), Simon Hansson (från Nybro) och Västerås-bördiga juniortalangen Lucas Ramberg (från Luleå J20).

Mer statistik och annat inför matchen finns HÄR >>

Text & foto: Håkan Hagman


SPELARTRUPPERNA


Visby/Romas trupp:

SHL-erfarenhet: 4 matcher
Liiga-erfarenhet: 4 matcher
Hockeyallsvenskan: 207 matcher
Egen förening: 1191 matcher

ESK:s trupp:
SHL-erfarenhet: Ingen
Hockeyallsvenskan: 220 matcher
Egen förening: 1079 matcher


SÅ FÖLJER DU MATCHEN

Seriepremiären i Visby startar kl 19 på fredagskvällen. Har du inte möjlighet att se matchen på plats i Visby Ishall så finns det följande möjligheter:

– Liveuppdatering matchhändelser (gratis) >>
– TV-sändning med start kl 18:50 >>

TV-sändningen kan du köpa som PPV eller som ett abonnemang. Läs mer om abonnemangen här >>


ODDSEN


Svenska spel:

1: 1,39, X: 5,45, 2: 5,35

ATG:
1: 1,44, X: 4,75, 2: 4,80