Enköping lånar in allsvensk back över helgen

Inför helgens två premiärmatcher lånar Enköping in backen David Göransson från allsvenska Västerås IK. VIK-talangen spelar med ESK redan i kvällens seriepremiär borta mot Visby/Roma.

TV: Visby/Roma – Enköping kl 18:50 >>

Det går fort i hockey. Plötsligt blev Enköping aningen tunna på backsidan och med stundande premiärhelg, där man har seriepremiär borta mot Visby/Roma ikväll och hemmapremiär mot Väsby på söndag, så lånar man in David Göransson från Västerås.

— Lite osäkert runt statusen på ett par namn på vår backsida så därför valde vi att plocka in David från Västerås på lån över helgen. Det rör sig bara om helgens två matcher, något annat är inte aktuellt i nuläget, säger ESK:s sportchef Fredrik Lindberg.

Den 19-åriga backen är ursprungligen från Grums men gör nu sin femte säsong i Västerås organisation. På dessa har det blivit 26 matcher i Allsvenskan, vilket också är hans enda erfarenhet  med seniorhockey. Helgens två matcher blir därmed hans första i Hockeyettan.

Läs mer om David Göransson på Eliteprospects >>