Åhlén Hedenström’s hattrick sänkte Segeltorp

Jesper Åhlén Hedenström blev inte bara, något oväntat, premiärmålskytt i Hockeyettan 22/23 för Strömsbro utan också hattrickhjälte när Segeltorp besegrades på bortaplan med 1-5 i eftermiddag.

Bara sekunder in i premiärperioden var det hemmalaget Segeltorp som skulle få den hetaste chansen men Victor Eriksson var med på noterna. Därefter bytte perioden skepnad och det var Strömsbro som tog över. Ledningsmålet kom efter 10:24 när, den något oväntade premiärmålskytten, Jesper Åhlén Hedenström styrde in ett skott från Adam Deutsch. Knappa minuten senare ökade man också på till 0-2 när Gabriel Deutsch fick öppet mål och bara kunde skjuta in pucken.

Hemmalaget jobbade sig in mer och mer i matchen under den andra perioden, men det var ändå Mikael Hansson som skulle öka på Strömsbros ledning till 0-3 när han sköt in pucken på en kontring bakom Carl Malmqvist i Segeltorpskassen. Ett reduceringsmål 1-3 skulle dock komma till slut när Kim Lenhammer var sist på pucken i ett numerärt överläge.

Den här matchen skulle komma att bli Strömsbros för hela slanten. I den tredje och sista perioden ökade man på sin ledning ytterligare när Jesper Åhlén Hedenström stod för både 1-4, när han slog in sin egen retur, och 1-5 som han la i tom kasse och därmed fullbordade han samtidigt sitt hattrick för dagen! Seger i premiären alltså för Strömsbro som tar med sig alla tre poängen hem till Gävle.

Segeltorps IF – Strömsbro IF 1-5 (0-2, 1-1, 0-2)
Skott: 30-36 (8-9, 14-10, 8-17)
Utv: 6-8 (2-2, 4-6, 0-0)

0-1 (10:24) Jesper Åhlén Hedenström (Adam Deutsch, Emil Lindgren)
0-2 (11:50) Gabriel Deutsch (Zach Remers, Abbe Broberg)
0-3 (28:11) Mikael Hansson (Viktor Ehn, Adam Deutsch)
1-3 (32:36) Kim Lenhammer (Dennis Finn Olsson, Niklas Sandberg Örnmarker) PP1
1-4 (43:40) Jesper Åhlén Hedenström (William Eriksson, Emil Lindgren)