ESK laddar om för hemmapremiär mot Väsby

Trots en bra prestation blev det inga poäng i fredagens seriepremiär borta mot Visby/Roma. Enköping laddar nu om för hemmapremiär på söndagen mot seriefavoriten Väsby, en match där det garanterat krävs en ny bra prestation för chans till poäng.

Söndag kl 15:50: Se ESK-Väsby >>

Det tål att understrykas på nytt att Enköping bjuds på tuffast möjliga säsongsupptakt i Hockeyettan Östra då man inleder de två första matcherna mot serien högsta topptippade lag.

På fredagskvällen gjorde man en bra insats i Visby Ishall, men trots ett stort spelmässigt övertag så uteblev målen och förlusten skrevs till 3-0.

– Rent spontant, jäkligt surt. Sett till insatsen gör vi det riktigt bra, men sådan är idrotten. Vi hade lägen där det kanske borde ha blivit mål, sa ESK-tränare Jonas Norgren till Enköpings-Posten efter matchen.

Söndagen bjuder på hemmapremiär mot Väsby, som klassas som hela seriens största favoriter. Man ramlade ur Allsvenskan med minsta möjliga marginal (övertidsspel i sjunde och avgörande playoffmatchen) för två säsonger sedan och väl tillbaka i ettan blev man ifjol fin trea i den södra Allettan men fick sedan inte till det i kvalserien till Allsvenskan.

I Väsby, som förövrigt har seriepremiär i och med söndagens match, har det varit en stor spelaromsättning inför den här säsongen. Hela 14 spelare har lämnat sedan ifjol och det rör sig o tunga namn som exempelvis Ricard Blidstrand, Jacob Spångberg, Henrik Rommel, Lucas Feuk och Jonathan Rodensjö.

Till ESK tappade man även backen Hampus Lindström.

Det är dock en hel del namnkunniga spelare som istället anslutit till Väsby. Från Allsvenskan plockade man in Tobias Liljendahl, Sebastian Högdahl och Lucas Torstensson från Almtuna samt målvakten Linus Ryttar från Västerås, medan Allsvenskans nykomlingar Östersund blev av med Christian Hägg (14 matcher i ESK tidigare) samt Axel Olsson.

En annan spelare med fina meriter är Erik Aterius från Vallentuna.

Hos Enköping gäller det som sagt att komma ihop i samma höga prestation som man gjorde på fredagskvällen. Lånet från Västerås, backen David Göransson, gör nu sin andra och sista match i ESK-dressen och får nu visa upp sig för publiken i Bahcohallen.


SPELARTRUPPERNA


Väsbys trupp:

SHL-erfarenhet: 33 matcher
Hockeyallsvenskan: 1094 matcher
Egen förening: 959 matcher

ESK:s trupp:
SHL-erfarenhet: Ingen
Hockeyallsvenskan: 220 matcher
Egen förening: 1170 matcher


BILJETTER

Förköp entrébiljett här >>
Prisvärda säsongkort >>


SÅ FÖLJER DU MATCHEN

Hemmapremiären i Bahcohallen startar kl 16 på söndagskvällen. Har du inte möjlighet att se matchen på plats i hallen så finns det följande möjligheter:

– Liveuppdatering matchhändelser (gratis) >>
– TV-sändning med start kl 15:50 >>

TV-sändningen kan du köpa som PPV eller som ett abonnemang. Läs mer om abonnemangen här >>