Programenlig seger för Hudik Hockey

Hudik Hockey drog i gång seriespelet i Hockeyettan Norra på söndagen genom att göra sin plikt – det vill säga vinna hemmapremiären mot gästande Teg.

Bild: #27 Alexander Bjuström. Fotograf: Lars Sundin.’

– Det är alltid positivt att vinna, och speciellt i en premiär, sa HHC-tränaren Dennis Hall efter 4–2 (1–1, 1–0, 2–1).

Det är högt ställda förväntningar på Hudik Hockey den här säsongen, en säsong som man inleder med spel i den norra serien (jämfört med den östra under många säsonger). Teg var de första gästerna i Holmen Center och Umeålaget gjorde vad man kunde för att störa storfavoriterna som ändå tog en programenlig seger till slut.

Men något bländande spel av hemmalaget fick inte de 723 åskådarna se, speciellt inte då i den första perioden, en period som visserligen inleddes med ett visst tryck från HHC:s sida, men det var ett tryck helt utan chanser.

Teg smög sig in i matchen och när hemmaförsvaret missade i ett uppspel var Simon Rodling inte sen att utnyttja detta då han drog in 0–1 bakom #25 Andreas Bosson efter 11.48.

Strax därefter fick HHC spela i numerärt överläge och där skaffade sig #29 Jesper Wiberg ett friläge, men han hakades upp och domaren Oscar Spång blåste för straffslag.

In på isen gled nyförvärvet #27 Alexander Bjurström och han gjorde inget misstag utan kvitterade till 1–1 efter 15.12.

– Vi var det spelförande laget men ändå var det för mycket slarv i passningsspelet. Röd borde passa till röd. Vi var mycket bättre i spelet utan puck än med puck, tyckte Hall.

– Vi pratade under den första pausen om att vi måste få ner pucken djupare i deras zon och gå mer på mål så att det inte enbart var ett skenbart övertag vi hade. Och det blev bättre och bättre.

Trycket från Hudik Hockey ökade i den andra perioden och då fick publiken också se ett klassmål efter 7.12 då #16 Samuel Eriksson avslutade ett drömanfall med förarbete från kedjekompisarna #70 Henrik Olsén och #22 Johan Lindblom.

2–1 stod sig perioden ut och Teg såg allt tröttare ut när det var dags för den tredje perioden. Då bjöds de närvarande i Holmen Center på en riktig delikatess när Alexander Bjurström på helt egen hand snirklade sig genom gästernas försvar och lyfte in 3–1 bakom förre HHC-målvakten Oliver Tornerefelt.

– Vilket drömmål han gör. Det var hög klass på den aktionen, berömde Hall.

3–1 och avgjort?

Njae.

Teg svarade nästan omgående när lagkaptenen Kim Sehlstedt skickade i väg pucken från blålinjen. Skottet var på väg att gå utanför Andreas Bossons högra stolpe när den träffade #9 Marcus Björk som oturligt styrde in pucken bakom sin målvakt.

Därefter blev det lite svängigt ett tag. Alexander Bjurström var nära att bli tremålsskytt, men han kom lite för nära Tornerefelt i målet och strax därefter var det #58 Filip Lander som var nära att bli målskytt.

Det var också gästernas William Magnusson som fick ett friläge mot Andreas Bosson, men HHC-målvakten räddade.

Det var det närmaste Teg var en kvittering och när Henrik Olsén styrde in ett skott från #43 William Eckmyhl efter 11.46 så orkade inte gästerna mobilisera någon kraft för att komma närmare i målprotokollet.

– Det var en skön start, och det var bra att vi skärpte till oss lite i den andra och tredje perioden, sa Hall.

– Det var absolut inget fel på arbetsinsatsen och vi får nog räkna med att många matcher kommer att se ut här med en motståndare som backar hem och försöker kontra genom att lyfta ut puckar i mittzon och kontra därifrån.

Positivt förutom de tre poängen var att två av nyförvärven som är värvade för att göra poäng också gjorde det. Alexander Bjurström blev tvåmålsskytt och Samuel Eriksson svarade för ett mål och en assist.

Nu väntar en träningsvecka för HHC innan nästa helg bjuder på dubbla bortamatcher, Kiruna AIF på lördag och Boden på söndag.

HÄR bokar du din favoritplats i Holmen Center till nästa hemmamatch – fredag den 14 oktober kl. 19 mot Piteå.

Skribent: Christer Stridh.