Förlust hemma mot Nyköping

Det blev en förlust hemma mot Nyköping ikväll med 1-3. Ende målskytt för oss var Jesper Åhlén Hedenström.

Strömsbro fick en tuff start på den här matchen. Efter bara cirka tre minuters spel tog gästerna ledningen med 0-1 efter slarv i försvaret och Elias Jacobs kunde skicka in pucken bakom Victor Eriksson i Strömsbromålet. Därefter hade Nyköping ett antal chanser i numerärt överläge, och man fick även spela fem mot tre men fick inte in pucken då. Med knappa halvminuten kvar av perioden blev Nyköping utvisade för en slashing, men hemmalaget hann inte få in någon kvittering innan hesa Fredrik ljöd och fick därmed starta den andra perioden i numerärt överläge.

Inget mål kom där dock, utan det var bortalaget som skulle öka på sin ledning när Sören Dietz Larsson kom fri med Victor Eriksson. Strömsbro spelade dock upp sig i den andra perioden och til slut fick man in en reducering. Målskytten? Jesper Åhlén Hedenström, så klart. Emil Lindgren tog in pucken i offensiv zon och spelade en fri Åhlén Hedenström som fick ner Daniel Fahlström och snyggt kunde lägga in pucken till 1-2.

Strömsbro kämpade febrilt för att få in en kvittering. Trots att man hade chansen i numerärt överläge och sedan plockade målvakten för att få in en till spelare på banan så blev det Nyköping som ökade på sin ledning till 1-3 i tom bur. Bortalaget tog därmed hem alla tre poängen den här kvällen.

Strömsbro IF – Nyköpings SK 1-3 (0-1, 1-1, 0-1)
Skott: 32-23 (11-10, 12-8, 9-5)
Utv: 33-33 (6-4, 0-2, 27-27)

0-1 (03:23) Elias Jacobs (Isak Dahlin)
0-2 (25:53) Sören Dietz Larsson (John Moberg, Tyler Jenason)
1-2 (35:06) Jesper Åhlén Hedenström (Emil Lindgren, Jonathan Backlund)
1-3 (58:27) Isak Dahlin ENG

Highlights och repris av matchen hittar ni här.

Nästa match spelar vi på söndag den 9 oktober när vi gästar Huddinge IK på bortaplan med nedsläpp 16.00.