Vi har fått en klart godkänd start!

Lukas Larsson har fått en betydligt större roll till denna säsong och som han tagit den! Han centrar förstakedjan på ett alldeles utmärkt sätt, han spelar suveränt boxplayspel och denna säsong så har han också återtagit sin position framför mål i powerplay. Något som resulterade i 1-1-pucken i gårdagens segermatch mot Surahammar.

Lukas Larsson: Seger med 3-2 efter sudden mot Surahammar igår. Hur ser du på matchen så här dagen efter?

– Det var en jämn match från start. Det är ett svårspelat lag vi möter, de spelar enkelt och skickar pucken så fort de får den egentligen, så det blir svårt att sätta fast dom, utan det blir ett spel som svänger fram och tillbaka och inte så ordnat spel direkt.

Hur hanterade ni det?

– Helt ok egentligen. Det är svårt när det blir fram och tillbaka så mycket och vi inte får fast dom. Men vi försvarar oss rätt bra och skapar ändå en hel del bra lägen, så en helt ok match.

Ett tag så funderade jag på om det var gammal engelsk ligafotboll jag såg på med luftpastejer som for över huvudena på spelarna, modell långa bollar på Bengt…

– Ja lite den känslan fick man, det håller jag med om.

Finns det något annat lag som spelar så?

– Nej egentligen inte, inte som dom spelar.

Vad gör det så framgångsrikt?

– Det är att de spelar så enkelt och därför gör få misstag. Det är ofta misstagen som gör att det blir mål, lagen är så disciplinerade och strukturerade nuförtiden så man får passa på att utnyttja misstagen och de gör väldigt få. Och när de skickar puckarna på chans framåt hela tiden så till slut hittar de rätt och får chanser som de gör sina mål på, det är det som gör det.

Om vi pratar din form så verkar du riktigt pigg i inledningen på serien!

– Ja det har känts bra tycker jag, jag ska försöka bygga vidare på det.

Du gjorde också ett av Bois mål, 1-1-målet. Berätta om det!

– Vi vinner tekningen och får kontroll på pucken, sätter fart på den och så har Kasper pucken bakom mål och hittar ett bra pass till mig och jag hade bara att försöka nypa till och denna gång satt den.

Så här långt i serien har ni haft fem powerplay och gjort sex mål. Vad gör ni bra?

– Främst att vi sätter fart på grejerna, vi har bra pucktempo och gör det svårt för boxen. Vi tar också mycket avslut och skapar situationer utifrån det, och sedan är vi starka på återerövringen vilket gör att vi kan fortsätta hålla uppe trycket. Det har funkat bra hittills.

Du har i år fått chansen att spela powerplay, förra säsongen var det mest boxplay. Vad gillar du det?

– Det är kul, man vill alltid spela så mycket som möjligt. Man får försöka ta tillvara på det och göra det bästa av det så man får fortsätta. Alla strävar efter att få spela powerplay, så det är kul att få chansen.

Du har haft ett par lägen tidigare, har du skjutit in dig nu?

– Haha, vi får väl se, som du säger har jag fått den ett par gånger förut med utan att få in den. Det var ingen ren träff, men den sitter ibland och ibland missar man. Men man vet att den kommer, det gäller bara att få en bra träff och så hänger det på om målvakten är med på den.

Vad säger du annars om er öppning av serien?

– Den är helt klart godkänd, vi hade problem med att göra mål förra säsongen så det var en enormt skön start att få göra nio mål i första matchen, och det är alltid svårt att vinna i Surahammar men det lyckades vi med också, så det är en klart godkänd start.

Nu på söndag väntar Forshaga, ett lag ni mött två gånger under träningsmatcherna. Hur ser du på den matchen?

– Det är ett bra lag, vi hade tufft mot dom borta då vi vann med uddamålet. Sedan gör vi en klart bättre match hemma och vann med 5-0, men det är ett skridskostarkt lag som spelar med fart, så det gäller att vara med på det och få stopp i spelet och istället få långa anfall på dom och trötta ut dom på det sättet. Lyckas vi med det så ska vi kunna vinna matchen.