Efterlängtad seger

Efter att inte haft marginalerna med sig i inledningen på seriespelet tog ÖHF ikväll en välförtjänt seger borta mot Vännäs.
Hemmalaget öppnade målskyttet innan Kevin Bergkvist med sitt första mål i ÖHF-tröjan kvitterade i slutet av inledningsperioden. I mittperioden skaffade sig ÖHF en tvåmålsledning (Hugo Styf och Oscar Nordin målade) innan Vännäs reducerade. Wictor Åhström (bilden) stängde sedan matchen med ett mål i power play.

TRÄNARKOMMENTAR
Urban Omark:
– Vi sätter oss i dålig sits genom att släppa in tidigt mål. Kul se hur vi repar mod. Vi hade pratat om att vara aktiv i forecheck och med klubbor, det ska vi ta med oss. Sedan är det fortsatt att vi gör många bra saker men tappar tålamodet, och slänger bort det bra. Den här matchen skulle vi stängt igen tidigare men vi är nöjda att åka härifrån med tre poäng. Nu får vi en vecka på oss att samla energi, gnugga på detaljer, sedan ska vi vara redo för match igen.

MATCHFAKTA
Vännäs – ÖHF 2-4

(1-1, 1-2, 0-1)
Mål: 1-0 (1:47), 1-1 (19:37) Kevin Bergkvist (Filip Wiberg, Jakob Lundberg), 1-2 (23:11) Hugo Styf (Wictor Åhström, Simon Engström), 1-3 (26:30) Oscar Nordin (Simon Engström, Wictor Åhström), 2-3 (32:24), 2-4 (51:48) Wictor Åhström (Oscar Nordin, Simon Engström) spel fem mot fyra.
Skott: 28-25 (15-7, 5-12, 8-6).
Utv, Vännäs: 6×2. ÖHF: 4×2.
Domare: Mikael Hedberg, Skellefteå.
Publik: 132.

NÄSTA MATCH
Onsdag 19 oktober gästas ÖHF av Tegs SK. Nedsläpp kl 19:00.

#öhf #hockeyettan