Tillbaka på vinnarspåret igen

Efter en stark förstaperiod med tre mål kunde Strömsbro till slut vinna borta mot Wings med 3-5 efter att sista målet kommit i tom kasse med fyra sekunder kvar av matchen.

Efter ett böljande spel inledningsvis tog gästerna Strömsbro över. Man inledde målskyttet genom Mikael Hansson, när han fick en fin passning av Abbe Broberg i ett två mot ett-läge. Bara två minuter senare var samme Broberg framme igen, också det i ett två mot ett-läge, när han blev serverad av kapten Viktor Ehn och fixade en tvåmålsledning för de vitklädda. Men Strömsbro var inte färdiga där. Man fick med sig ytterligare ett powerplay och då kunde Philip Hägerström skjuta in sitt första mål för säsongen till 0-3. Wings skulle dock få in en reduceringspuck till 1-3 innan paus, också den kom i numerärt överläge.

Spelmässigt var den andra perioden en sämre sådan i jämförelse med den första. Hemmalaget Wings gnetade sig in mer och mer i matchen och till slut skulle ytterligare ett reduceringsmål komma när Dennis von Walden med hjälp av stolpen fick in pucken bakom Victor Eriksson i Strömsbromålet. Strax innan paus skulle dock Strömsbro utöka sin ledning till 2-4 när William Mann gjorde sitt första mål i Strömsbrotröjan.

Wings försökte febrilt få in ytterligare en reducering och det fick man genom Tim Friberg som skickade in en backhandpuck till 3-4. När Strömsbro drog på sig en utvisning i slutminuterna tog Wings ut målvakten i jakten på en kvittering, men istället var det den nyss utvisade Gabriel Deutsch som själv kunde avgöra när han la pucken i det tomma målet till 3-5 med 4 sekunder kvar av matchen vilket då blev slutresultatet.

Wings HC Arlanda – Strömsbro IF 3-5 (1-3, 1-1, 1-1)
Skott: 34-27 (12-11, 11-9, 11-6)
Utv: 12-12 (8-8, 4-2, 0-2)

0-1 (09:20) Mikael Hansson (Adam Deutsch, Abbe Broberg)
0-2 (11:16) Abbe Broberg (Viktor Ehn, Mikael Hansson) PP1
0-3 (13:12) Philip Hägerström (Adam Deutsch, Abbe Broberg) PP1
1-3 (15:16) Mateusz Szurowski (Pontus Karlsson, Jesper Andersson) PP1
2-3 (36:46) Dennis von Walden (Mateusz Szurowski, Olle Norberg)
2-4 (38:44) William Mann (Jesper Åhlén Hedenström, Emil Lindgren)
3-4 (45:37) Tim Friberg (Joel Linander, Olle Norberg)
3-5 (59:56) Gabriel Deutsch ENG

Här kan ni se highlights från matchen.

Nästa match spelar vi på hemmaplan på söndag den 30 oktober när Vallentuna Hockey gästar oss med nedsläpp 16.00.