Eriksson nollade Vallentuna

Det blev en storseger med 5-0 hemma mot Vallentuna den här söndagen. Mikael Hansson stod för två mål och Victor Eriksson gjorde en kanonmatch med en hållen nolla som följd.

Strömsbro fick en pangstart på den här matchen. Redan efter 55 sekunder kom ledningsmålet efter slarv i Vallentunaförsvaret och Axel Boberg kunde spela en helt fri Mikael Hansson som la in pucken från nära håll. Vallentuna hade flera chanser till kvittering, bland annat genom frilägen och heta returer men Victor Eriksson stod för ett par makalösa räddningar. Därefter fick hemmalaget ett två mot ett-läge och då var Jesper Åhlén Hedenström sist på pucken när han gjorde sitt femte mål för säsongen till 2-0.

Rallarbo fortsatte på den inslagna vägen i den andra perioden. Efter knappa 8 minuters spel utökade Emil Lindgren till 3-0, efter mer slarv från Vallentuna där han bara kunde lägga in pucken i ett helt vidöppet mål. När man sedan fick chansen i numerärt överläge gjorde Mikael Hansson sitt andra mål för dagen till 4-0 när han skickade in en retur bakom Hugo Haas i Vallentunamålet.

Den tredje och sista perioden inleddes med att Strömsbro blev upphakade vid ett avslut och blev därmed tilldelade en straff. Den tog Mikael Hansson hand om, dessvärre blev det inget mål denna gången. 5-0 skulle ändå komma när snabbskrinnande Philip Hägerström hade fart under rören och kunde skicka in pucken och därmed fastställa slutresultatet. Victor Eriksson räddade alla 36 skott från gästerna och höll sin första nolla i Strömsbrotröjan.

Strömsbro IF – Vallentuna Hockey 5-0 (2-0, 2-0, 1-0)
Skott: 38-36 (10-13, 15-10, 13-13)
Utv: 33-33 (2-2, 2-6, 29-25)

1-0 (00:55) Mikael Hansson (Axel Boberg)
2-0 (14:20) Jesper Åhlén Hedenström (Adam Dahlström, Emil Lindgren)
3-0 (27:56) Emil Lindgren (Jesper Åhlén Hedenström)
4-0 (33:52) Mikael Hansson (Viktor Ehn, Emil Lindgren) PP1
5-0 (51:08) Philip Hägerström (Viktor Ehn, Gabriel Deutsch)

Här kan ni se highlights från matchen.

Nästa match spelar vi på onsdag den 2 november när vi gästar Nyköpings SK på bortaplan med nedsläpp 19.00.