Ny seger för Hudik Hockey

Efter den något halvhjärtliga insatsen i onsdags då det blev förlust efter förlängning hemma mot Sundsvall var det ett helt annat Hudik Hockey som på söndagen besegrade Örnsköldsvik på bortaplan med 5–2 (3–2, 2–0, 0–0).

Bildtext – Målskyttarna från vänster: #16 Samuel Eriksson, #29 Jesper Wiberg, #27 Alexander Bjurström, #8 Oskar Klaar, #58 Filip Lander. Fotograf: Håkan Johansson.

– Vi får en jättebra start men vi blir lite svajiga och går ner oss sista tio av första perioden, men sett över 60 minuter så är det ändå en ganska kontrollerad insats, sa tränaren Dennis Hall.

Hudik Hockey satte högsta fart från första nedsläpp och #8 Oscar Klaar svarade för sitt första mål för säsongen när han gjorde 1–0 redan efter 20 sekunder. Dryga minuten senare (1.36) kom 2–0 från lagets poängmaskin #16 Samuel Eriksson och när #58 Filip Lander pricksköt 3–0 från blålinjen efter 6.41 trodde nog de flesta att matchen var över.

Men ett stillastående HHC-försvar fick se Ö-vik skjuta sitt första skott på mål efter 7.01, och Linus Håkanssons skott letade sig också in bakom #25 Andreas Bosson.

HHC:s spel gick ner sig efter hemmalagets reducering och innan perioden var över hann Oscar Ingesson också göra 2–3.

–Vi blir som sagt lite svajiga och tappar pucken lite för lätt, sa Hall.

Hudik Hockey klarade av ett numerärt underläge (Lander) i början av den andra perioden innan man själva fick chansen i powerplay, som hann bli dubbelt upp då domaren Mikael Lockner skickade ut två hemmaspelare på kort tid.

Då gjorde #27 Alexander Bjurström 4–2 i spel fem mot tre och sedan kom 5–2 genom #29 Jesper Wiberg i spel fem mot fyra.

Det var en period där det kändes som att HHC hade bättre kontroll på händelserna än vad man hade i slutet av första perioden. Ändå visade skottstatistiken – precis som i den första perioden – 7–7.

– Skönt att vi får utdelning på vårt pp-spel och dessutom var vi väldigt stabila i boxplay, sa Hall.

I den tredje perioden så handlade det mest om att bevaka ledningen och vända hemåt med tre poäng i bagaget.

Halva grundserien är därmed spelad och HHC toppar tabellen en poäng före Boden, ett Boden som på söndagen besegrade Piteå på bortaplan med 3–1.

– Vi leder ju serien så resultatmässigt är vi där vi ska vara. Men spelmässigt är vi inte på långa vägar där vi ska vara, även om vi stundtals spelar väldigt bra.

– Men vi måste bli mer konsekvent så att vi behåller vårt spel längre och inte går ner oss som vi gjort några gånger så här långt, sa Hall.

Nu blir det uppehåll i en dryg vecka innan HHC åker upp till Umeå för ett bortamöte med Teg.

– Nu kommer vi att köra på rätt så hårt fram till torsdag. Sedan får spelarna tre dagars ledigt innan vi går på det igen, sa Hall.

Skribent: Christer Stridh.