J18 har hittat vinnarflytet

Seriespelet för Hudik Hockeys juniorlag rullar vidare och bäst har det inledningsvis gått för J18 som har vunnit alla sina fem matcher. Lite mer blandad kompott för J20 som har plockat elva poäng på sina nio matcher.

Varannan vecka gör Christer Stridh nedslag i vår juniorverksamhet – Framtidens HHC:are – där han skriver om det som har varit och det som komma skall. Stort TACK till våra partners Holmen Iggesund, HSP Gripen, Maxi ICA Stormarknad & Din Bil Hudiksvall som möjliggör vår satsning på Framtidens HHC:are!

J18

Laget spelade på söndagen alltså sin femte seriematch – och tog sin femte raka seger när gästande GGIK 2/Valbo besegrades med hela 20–2 (6–0, 8–1, 6–1) på hemmaplan i Holmen Center.

– Vi var bra, men det är synd om GGIK som har anmält ett lag till den här serien men har svårt för att få ihop ett lag med spelare i rätt ålder, sa tränaren Nils Strandman.

Sedan vi hade den förra kollen har J18 även hunnit med att besegra Hofors hemma med 7–1 och Skutskär borta med 4–1.

Mötet med Hofors var jämnare än vad siffrorna visar men bra målvaktsspel av John Markusson och tre mål av Melvin Zetterberg och två av Wincent Enarsson gjorde att siffrorna rann i väg till klara 7–1.

– Matchen mot Hofors var den klart bästa vi har gjort, sa Strandman.

Man svarade även för en bra match när man besegrade Skutskär på bortaplan.

I söndagsmötet mot GGIK 2/Valbo var det avgjort redan efter en period. 25–2 i skott gav 6–0 i målväg. Till slut blev det alltså 20–2 i en match där Måns Fagerström blev femmålsskytt och Oliver Sundberg gjorde fyra av målen.

– Det som är bra med det här laget är att vi har fyra jämna femmor som vi rullar runt på, även i powerplay och boxplay. Vi bara kör på och vi gör ofta mål på saker vi har tränat, sa Strandman.

– Det är ju höstlov nu så spelarna får ledigt några dagar innan vi börjar ladda för nästa match.

Nästa match för laget är ett bortamöte med Hille/Åbyggeby på söndag.

J20

J20 har hunnit betydligt längre i sitt seriespel och när man i lördags besegrade Viking på hemmais med 6–1 (3–0, 2–1, 1–0) var det lagets nionde match. Segern över Viking var välbehövlig då man hade fem raka förluster innan.

– Det var verkligen skönt att vinna igen. Vi kom ut bra i första perioden, bra energi som vi höll hela matchen. Tidigare har vi kunnat gå ner oss, men det gjorde vi inte nu, sa tränaren Johannes Westring.
Olle Jonsson blev tvåmålsskytt mot Viking.

Innan dess hade laget svarat för en jämn insats mot Borlänge på bortaplan, där det blev en uddamålsförlust (2–3). Lite större förlustsiffror blev det mot tabelltrean Valbo (2–6) och i bortamötet mot Malung räddade Ante Lindström en poäng när han kvitterade till 6–6 med 17 sekunder kvar att spela. Då hade Carl Norin dryga minuten innan reducerat till 5–6.

I förlängningen avgjorde dock Malung och tog extrapoängen via ett 7–6-mål.

– Mot Malung var vi inte med från början, men vi visade ändå prov på bra moral när vi kom tillbaka och räddade en poäng, sa Westring.

Nästa match för laget är redan på tisdag då man möter tabelljumbon Strömsbro på bortaplan.

– Vi behöver kriga på lite mer i matcherna. Det är mycket som vi gör bra, men det finns saker att jobba på, sa Westring.

Skribent: Christer Stridh.