Kan ESK rubba seriesuveränen Väsby?

Idag match mot serieledarna och på fredag mot tabelltvåan. Enköping har två tuffa uppgifter som väntar med start ikväll mot seriesuveränen Väsby IK på bortais.

Matchen streamas på Hockeyettan Play. Köp matchen separat eller teckna ett prisvärt abonnemang utan bindningstid för 149 kr/månad. Välj ESK i listan över klubbar så är du samtidigt med och stöder oss >>

När Hockeyettan Östra kommit halvvägs och nu vänder för returmöten kan vi konstatera att inget lag lyckats besegra Väsby. Serieledningen är ohotad och man ser ut att kunna säkra sina plats i Allettan rekordtidigt.

Det är således en tuff uppgift för Enköping att i eftermiddag bege sig till Renew Arena i Väsby för match mot seriesuveränen. ESK ligger på en blygsam åttondeplats men har den avbrutna matchen mot Segeltorp häromveckan fortfarande ospelad och med färre matcher spelat än övriga lag har man möjligen ett bättre häng på allettanplatserna än vad tabellen visar för tillfället.

Men det är tuffa matcher som väntar. Efter kvällens match ska man hem och ta emot tabelltvåan Visby hemma i Bahcohallen på fredag.

Senaste mötet mellan lagen slutade 3-0 till Väsby sedan man avgjort med mål i tom bur. Dessförinnan hade ESK bränt målchans efter målchans och hade med lite mer effektivitet i avsluten förmodligen kunnat ställa en sista fråga mot Väsby den gången.

Just målproduktionen är laget stora akilleshäl. Som jämförelse så har ESK:s två bästa poängspelare Bailey Conger och Edvin Wiklund tillsammans tio poäng noterade samtidigt som Väsbys näst bästa poänggörare Carl Wassenius ensam har tolv poäng.

Ihop med den statistiken hör också ESK:s oförmåga att göra mål i powerplay, en brist man tagit med sig från ifjol. Man är sämst i serien på den spelformen hittills då man bara mäktat göra mål på 8.7% av tiden, att jämföras med Väsbys rekordfina 90% (!).

ESK bör således akta sig för utvisningar i afton!

Till råga på allt får ESK nu göra om powerplayformationerna då en av lagets viktigare spelare på den positionen, Ludde Wallin, lämnade laget tidigare i veckan.

Nedsläpp i den forna Elitseriearenan Renew Arena är kl 16 och om ni inte är på plats i hallen så kan man streama matchen på länken nedan.

 


MATCHEN: Väsby IK – ESK Hockey
PLATS: Renew Arena, Uplands-Väsby
DAG & TID: Söndag 6/11 kl 16:00

STREAMA MATCHEN>>
LINEUP, STATISTIK & MATCHHÄNDELSER >>


Erbjudande där du samtidigt är med och stöttar ESK Hockey:
Abonnemang på Hockeyettan Play >> 

(Välj ESK i listan över klubbar så stöder du oss)