Inför matchen: Segeltorps IF vs Väsby – ”Det gäller att ligga nära skickliga spelare så de får så lite tid som möjligt.”

Det spelas endast en match för Väsby denna vecka och sedan väntar ett elva dagars långt speluppehåll. Segeltorps IF är det som väntar Väsby i Segeltorpshallen, Huddinge under onsdagskvällen. Ett lag som har ett gäng luriga och offensivt farliga spelare i sitt ”torp”.

Man höjer då på ögonbrynen aningen när man ser att laget inte mäktat med mer än sexton inskjutna mål på sina hittills tio spelade matcher. Laget har dessutom lägst skotteffektivitet i serien med en målutdelning på låga 5,59% på sina skott på mål. Det känns oerhört märkligt för var det något man trodde om ”Torpet” inför säsongen, så var det ju att man åtminstone skulle kunna ösa in mål.

Men serien är ändå hyfsat i sin linda och det är klart att Segeltorp kan få bukt på det problemet på sikt. Men rent kortsiktigt så finns inte speciellt mycket tid att hinna skruva på detaljerna eftersom tåget som ska till Allettan nog ganska snart lämnar perrongen.

Senast de här två lagen möttes möttes, då Väsby för övrigt gjorde hemmapremiär, vann Väsby med 5-2. Det efter att laget gått upp till en 5-0 ledning tidigt in i den sista perioden men där Segeltorp gjorde lite match utav det hela när man kort därefter sköt in två snabba mål.

En av målskyttarna då stavas Henrik Rommel. En minst välbekant spelare för oss i Väsby efter sina dubbla säsonger i gröna tröjan. Han leder föga oväntat Segeltorps interna poängliga där han skrapat ihop sju poäng på tio matcher. Bästa målskytt i laget är inte heller han obekant utan det är Dennis Finn-Olsson som hittills skottat in fyra kassar. Han öste in mål i Vallentuna under fjolåret och är även han en spelare att hålla lite extra koll på under onsdagskvällen.

Så hur ska man bäst bemöta ett sådant pass lurigt lag som Segeltorp som oftast går under deviset – anfall är bästa försvar? Det har Väsbys smarte center Adam Falk koll på. Vad han svarar på det, varför vi inte kommer att underskatta seriejumbon och på vilket sätt han ska försöka gå i bräschen i matchen, kan ni läsa om här nedan i intervjun.

Hej Adam! Tionde raka segern kom in söndags mot ESK. Ett fantastiskt facit. Kunde du tro att vi skulle stå här och säga det tio matcher in i grundserien?

-Hejsan! Det är svårt att säga, vi vet att vi har goda möjligheter att vinna varje match, men självklart så är det smått osannolikt att vinna tio matcher i rad.

Du var själv i högsta grad inblandad i segern mot i söndags då du låg bakom såväl 2-1 som 3-1 och där du sedan själv gjorde 4-1. Vad tycker du själv om din match och hur känns formen?

-Jag tycker att min match var bra, det är kul att vara med att bidra framåt. Formen är som lagets, bra – det blir bättre och bättre.

Vad säger du annars om matchen mot ESK om du skulle vilja summera såväl den första halvan samt den andra som ganska vitt skiljde sig åt?

-Första halvan av matchen så är vi lite avvaktande, vi får inte riktigt till vårat spel nerifrån, men i andra halvan så spelar vi mer kontrollerat, vi får in några puckar som gör att vi kan spela med ett större självförtroende.

Nu möter vi Segeltorp, för närvarande jumbo i serien. Med tio raka segrar i ryggen, är det lätt att det kan smyga sig in någon slags underskattning inför dem då?

-Jag tror inte att vi kommer att underskatta Segeltorp för vi vet att dem har en del spelskickliga spelare som kan avgöra en match. Vi kommer att behöva göra jobbet.

Torpet är ju ett ganska lurigt lag där de har många potentiella målgörare i sitt lag. Hur kan vi tackla dem på bästa möjliga sätt?

-Det gäller att ligga nära skickliga spelare så de får så lite tid som möjligt. Få dem att vara på utsidan helt enkelt.

Slutligen Adam, vad ser du som segerreceptet mot Torpet på onsdag och på vilket sätt ska du försöka gå i bräschen för det?

-Vi kommer behöva lita på vår gameplan och göra det vi kommit överens om. Jag kommer att försöka spela ett stabilt spel över hela banan och försöka göra mina medspelare bättre.

// # 77 – Adam Falk

Läget i Väsby inför matchen är att alla i Väsby är tillgängliga för spel. Klubben fick under tisdagskvällen besked att Filip Rydström inte är avstängd efter den skärmytsling han hade med en spelare i Huddinge i slutet av matchen för en dryg vecka sedan. Så nu är det bara att ladda inför onsdagens match och se till att göra ett bra avslut inför det lilla uppehåll som därefter väntar.

Vid pennan

Krister Holmgren

Foto: Mikael Einarsson