Meriterade forwarden lämnar ESK – ersätts med juniortalang

Enköping stuvar om på forwardssidan. Amerikanen Bailey Conger lämnar laget och istället ansluter bekantingen Oliver Pentler på lån från Almtuna.

Att Bailey Conger lämnar laget redan halvvägs in i grundserien är inget som Enköping önskar men tvingas acceptera. Amerikanen har svarat för fyra mål och en assist på sina nio matcher för ESK.

— Han längtade hem till USA och det fanns möjlighet för honom till det, mer dramatiskt än så är det inte. Vi får tacka honom för hans insatser i klubben, säger sportchefen Fredrik Lindberg.

Mer positivt är istället att ett bekant ansikte kommer tillbaka redan till morgondagens match hemma mot Visby/Roma. Det rör sig om 19-årige Oliver Pentler som på nytt ansluter på lån från Almtuna.

— Oliver är från och med nu dubbelregistrerad och kan gå fritt mellan Almtuna och oss tillsvidare. Han har gjort det bra i Almtunas juniorlag den här säsongen och kommer förhoppningsvis att vara med och bidra framåt hos oss, säger Fredrik Lindberg.

Oliver spelade med ESK redan ifjol på samma premisser. Då gjorde han tio matcher med ESK vid sidan av 14 matcher med Almtuna i Allsvenskan och 20-talet juniormatcher i Uppsalaklubben.

I år har den unge talangen snittat nästan en poäng per match i Almtunas juniorlag, som den här säsongen spelar i den allra högsta svenska juniorligan J20 Nationell (före detta SuperElit).

Med Oliver in i truppen är man dock endast tolv forwards på kontrakt, med egna juniorer oräknat. På senare tid har man ju även tappat Ludde Wallin och Rasmus Hahnebeck.

— Men det är alls ingen kris, vi har en jättebra stämning i laget och ser fram mot den andra halvan av grundserien. Sen behöver vi ju såklart fylla på, vi har lite krokar ute efter ytterligare någon spelare och hoppas få det klart inom kort, avslutar Lindberg.