Visby stal festen i Bahcohallen – nollade ESK

Tack för festinbjudan, sa Visby/Roma och åkte hem med en enkel 6-0-seger i bagaget. Något vidare party blev det inte när Enköping bjudit in till fredagsfest hemma i Bahcohallen.

Inför fredagskvällens matchen i Hockeyettan Östra mellan Enköping och tabelltvåan Visby/Roma hade hemmalaget tagit in en DJ som stod för en festlig inramning i Bahcohallen.

Tanken var att helgen skulle inledas i festens tecken i ishallen och hela 374 personer (säsongsbästa!) hade tackat ja, vilket är riktigt bra med Enköpingsmått mätt och då pratar vi inte bara hockey utan all idrott i staden.

Men gästerna från Gotland var ofina nog att stjäla hela festen från hemmalaget. Visby/Roma kunde tämligen enkelt manövrera ut hemmalaget och vinna med hela 6-0.

Redan efter den första perioden hade gästerna 0-3 och om det inte redan då var avgjort så kändes 0-4 efter drygt halva matchen som dödsstöten.

Tredje perioden var rena defileringen fram till 6-0.

Hemmalaget spottade visserligen upp sig efter den bedrövliga första perioden, men man var aldrig nära att hota om segern.

Målskillnaden 1-14 på de två senaste matcherna talar sitt eget språk. Effektiviteten framåt är fundamentalt dålig och även om man blev nollade på fredagskvällen så saknades sannerligen inte chanser att spräcka nollan.

Laget får nu ladda om inför det viktiga bottenmötet på onsdag borta mot Segeltorp. Matchen som avbröts häromveckan i ställningen 1-1 men som nu spelas om från start.

Nu gäller det att lägga allt tal om Allettan åt sidan. Nu gäller det istället att spela för hedern och framförallt att få till ett trendbrott i målskyttet – och börja vinna matcher.

ESK – Visby/Roma 0-6  (0-3, 0-1, 0-2)

Skott: 27-29  (6-12, 10-8, 11-9)

ESK:s målskyttar: (Vi hittade inga!)

Blomsterlandets pris:  Alexander Dahlberg (ESK) och Elias Lindström (Visby/Roma)

Publik:  374 st