Viktiga segrar för J20

HHC:s J20-lag har de senaste veckorna tagit två viktiga segrar på bortaplan. Det började med 5–3 mot Strömsbro förra tisdagen och i lördags vände man hem från Grums med 4–1 i bagaget. Dessemellan föll man mot serieledande BIK Karlskoga med 3–5.

J18 var spelledigt i helgen men förra helgen tog man sjätte raka segern när Hille/Åbyggeby besegrades på bortais.

Varannan vecka gör Christer Stridh nedslag i vår juniorverksamhet – Framtidens HHC:are – där han skriver om det som har varit och det som komma skall. Stort TACK till våra partners Holmen IggesundHSP GripenMaxi ICA Stormarknad & Din Bil Hudiksvall som möjliggör vår satsning på Framtidens HHC:are!

J20

Förra tisdagen begav sig J20 till Gävle för ett möte med Strömsbro och en titt på tabellen innan match gav klara besked om att det var viktiga poäng som stod på spel i Nynäshallen, HHC precis ovanför kvalstrecket på 11 poäng och Strömsbro strax under strecket på sju poäng.

HHC hamnade i underläge efter 7.30 men dryga tre minuter senare hade man vänt och ledde matchen med 3–1 efter mål av William Wängelin, Ante Lindström och Filip Dahlqvist. Det blev en tidig reducering från hemmalagets sida i andra perioden innan Johan Sulser ökade HHC:s ledning till 4–2. Men innan perioden var över gjorde Strömsbro 3–4.

Det stod och vägde hela tredje perioden innan Olle Jonsson skickade in 3–5 i tom kasse.

Med stärkt självförtroende tog man sig sedan an BIK Karlskoga på hemmaplan och serieledarna fick kämpa för att vända hemåt med tre poäng.

Emil Lind gav HHC ledningen i power play i första perioden och även om gästerna fick bra utdelning i den andra perioden med fyra mål så var HHC med i matchen inför den tredje perioden eftersom Ludwig Eriksson och Johannes Malm Nilsson med ett varsitt mål såg till att det stod 3–4 efter två perioder.

Slutperioden bjöd bara på ett mål och det var BIK Karlskoga som gjorde det. HHC blev tyvärr mållöst de sista 20 minuterna trots att man hade fyra raka numerära överlägen.

I lördags handlade det om säsongens längsta bortaresa då tabelltrean Grums stod för motståndet och man kan ana att hemresan gick ganska lätt efter 4–1-segern. Olle Jonsson gav HHC ledning på ett av bara tre borta skott på mål i första perioden, men Grums kvitterade nästan omgående.

Men det var den enda puck som målvakten William Larsson släppte förbi sig, de övriga 31 skotten räddade han.

HHC var effektivt, för trots att man bara fick i väg tre skott i den andra perioden också gjorde man två mål genom Leopold Dahg och Johannes Malm Nilsson, och i den tredje perioden säkrade den sistnämnde segern genom sitt andra mål för dagen.

Segern innebär att HHC har sju poäng ner till Strömsbro, och bara två poäng upp till Borlänge på fjärde plats. På tisdag möts HHC och Borlänge i Holmen Center.

J18

J18 har bara spelat en match sedan senaste kollen och den matchen slutade precis som de fem första, det vill säga med seger.

Men bortasegern över Hille/Åbyggeby satt hårt inne. Visserligen gick HHC – efter en mållös första period – ifrån till en ledning med 4–1 efter två perioder efter mål Erik Vikhammar, Gustaf Egmar, Filip Dahlqvist och Alexander Persson.

Hemmalaget reducerade efter 5.34 i tredje perioden och efter 16.30 kom också 3–4 i spel fem mot tre. Men något mer mål blev det inte i Monitor ERP Arenas B-hall och HHC kunde räkna in sjätte raka segern.

Nästa match för laget är ett hälsingederby på söndag då man möter Bollnäs/Söderhamn/Ljusne på bortaplan i Bollnäs.

Skribent: Christer Stridh.