Hudik Hockey vann, men…

Hudik Hockey kunde plocka in tre nya poäng på kontot sedan man på lördagen besegrat tabelljumbon Kiruna AIF med 5–1 (1–0, 2–1, 2–0), men så mycket mer än de tre poängen fanns det inte att glädjas åt.

Fotograf: FlyWood Studio.

– Flytet var inte riktigt där, men vi visar bra karaktär och gör grundjobbet i alla fall, sa assisterande tränaren Richard Lindelöf.

HHC fick en kanonstart på matchen när #70 Henrik Olséns försök till passning studsade på en Kirunaförsvarare och in bakom målvakten Alexsantari Heiskanen. Då stod matchuret på 2.01.

Med tanke på att det var nollpoängarna Kiruna AIF som stod för motståndet fanns nog förhoppningar bland de 555 åskådarna i Holmen Center om att det skulle bli en bekväm resa för hemmalaget.

Men icke.

Visst hade HHC det mesta av spelet men det slarvades en hel del, både i försvaret och i anfallet, och Olséns mål blev periodens enda.

Kiruna kämpade bra och i andra perioden kunde man också kvittera, detta efter att #25 Andreas Bosson släppt en lite onödig retur. Daniel Bäckström snappade upp pucken bakom mål och frispelade Joakim Nilsson som slog in 1–1.

I det läget kände faktiskt Kiruna som lite hetare och därför kom hemmalagets 2–1-mål en aning överraskande. Målskytt var #24 Axel Levander som slängde i väg ett skott och pucken letade sig in bakom Heiskanen.

Strax därefter kom matchens behållning när en spelsugen – gjorde comeback efter skada – #17 Marcus Linderborg mycket snyggt sprätte in 3–1, och i den tredje perioden såg Linderborg också till att bli tvåmålsskytt. Efter ett fint förarbete av Axel Levander och #19 Carl Westberg dundrade han in 4–1.

Apropå dundra, det gjorde även #29 Jesper Wiberg när han fastställde slutresultatet till 5–1.

– Vi är inne i en process nu där spelet hackar då och då. Vi har flera bra lägen i powerplay där jag tror att vi träffar stolpen fyra gånger, men som sagt, vi har inte rätta flytet, sa Lindelöf.

Men det gäller för HHC att hitta flytet snabbt, för redan på söndag eftermiddag väntar en ny hemmamatch och då är det serieledande Boden som kommer på besök.

Här bokar du DIN favoritplats till söndagens seriefinal mot Boden.

Skribent: Christer Stridh.