Inför seriefinalen: Väsby vs Visby Roma – ”Jag ser absolut mig själv som en lagspelare och gör allt som krävs för att laget ska vinna”

Ett långt uppehåll (11 dagar) har snart passerat och på söndag är det äntligen dags för match igen för vårt kära Vilda Väsby. Och vilken match det är – seriefinal mot Visby Roma.

Riktigt festligt och absolut en tuff uppstart för Väsby som ”vilat” under elva dagar medan gotlänningarna hunnit spela tre matcher under den tiden, och sin fjärde på söndag. Med andra ord är de ordentligt inne i matchtempot medan Väsby nog får kämpa lite hårdare för att hitta sin. Det kan ju bli lite rostigt när man varit ifrån matchspel och framför allt eftersom det i princip endast krävs en ynka seger till för Väsbys del för att man ska bli klara för Allettan.

När man är så nära att slå in en matchboll kan det lätt bli att man tar lite lätt på matcherna. Några sådana tendenser såg vi i Väsbys spel redan innan uppehållet och där det krävdes att laget växlade upp under matchernas gång för att man skulle ro hem segrarna.

Ro hem segrar har även gänget från Roma gjort på sistone. De har med två matcher mer spelade än Väsby tagit nio segrar varav fyra i sina sex senaste matcher. Enda plumparna i dessa var i fredags då laget förlorade efter förlängning hemma mot Strömsbro samt att laget tidigare förlorade efter straffläggning borta mot Nyköping.

Visby Roma som gjorde sin sämsta säsong på bra länge under fjolårssäsongen, har i år växlat upp och nu tagit sig igenom en generationsväxling. Nu är det nya unga och hungriga spelare som leder laget och den som lett sitt lag allra mest är Elias Lindström. En spelare som vi i Väsby känner till mycket väl eftersom han spelade under fjolårssäsongen hos oss. Han leder lagets interna poängliga med fina sexton inspelade poäng på tretton matcher, tätt följd av allsvenskt meriterade Emil Öhrwall samt oldtimern och på nivån erkänt duktiga poängmakaren, Linus Lundström.

Visby Roma har imponerat spelmässigt och har en fin grundtrygghet i sitt spel där laget lugnt och metodiskt har malt ner sina motståndare. Det har lett fram till den fina form där de, precis som för oss, inte behöver ta speciellt många fler poäng innan även deras plats till Allettan är säkrad.

Det bäddar för ett härligt toppmöte i Renew Arena som jag hoppas kommer att följas av en stor skara publik för det förtjänar minst sagt båda lagen efter sina hitintills, väldigt bra genomförda säsonger.

En bra säsong har även Väsbys kämpe, Vladimir Chetverikov stått för. Han är urtypen av en slitvarg som alltid sätter laget i första rum men som tyvärr bröt tummen i Väsbys senaste match borta mot Segeltorp. Trots att han är skadad kommer han att peppa laget från sidan och vad han tror om matchen på söndag, vad han tycker om sitt eget spel så här långt och hur laget nu förbereder sig inför omstarten av Hockeyettan Östra berättar han bland annat om i intervjun nedan.

Hej Vladimir! Efter elva välspelade segermatcher har ni nu haft vila från matcher. Hur har den eventuella vilan spenderats för din del?

-Tjena! Vila blev det, jag råkade tyvärr bryta tummen på två ställen av en skottäckning under senaste matchen mot Segeltorp. Min vila spenderades på akuten och i båset med Team U14 där jag deltidscoachar, vinst där också så det var kul! Jag har opererat tummen i veckan och hoppas på snabb återhämtning, färdig till Allettan-start.

Vi har sjutton poäng ner till strecket och med endast tjugoen poäng kvar att spela om. Det innebär ju att en plats i Allettan är så gott som säkrad. Märks det på träningarna något, att ni kanske tränar på annat sätt nu kontra tidigare eller är det samma som tidigare?

-Vi fortsätter att träna stenhårt och har gjort det sen augusti. Vi fortsätter att bygga vidare på det spelsystem vi varit nöjda med och bygger bara mer förtroende och kemi för varandra i laget. Vi tävlar på träningarna och hjälper varandra utvecklas, vilket känns bra inför Allettan.

Du kom till Väsby Hockey under fjolårssäsongen och fick då kanske inte spela jättemycket. Men i år har det varit desto mer speltid och du känns betydligt kvickare ute på isen. Känner du själv det faktumet och har du tränat extra hårt för att hitta den form du nu har?

-Efter att ha förlängt med Väsby visste jag vad jag behöver jobba med och fick hjälp med det under sommarträningen av Jussi Salo. Sommaren handlade om mycket explosivitetsträning och kondition för min del. När den här säsongen drog igång kände jag att jag fick belöning för förberedelserna och jobbet jag gjort och gör samt fortsätter att bygga självförtroendet. Jag har gjort stora positiva ändringar från förra säsongen och planerar att fortsätta växa i denna takt.

Det känns som att du alltid ger järnet ute på isen och alltid spelar för lagets bästa. Är det även så som du ser dig som spelare och är det i den rollen du trivs som bäst?

-Jag ser absolut mig själv som en lagspelare och gör allt som krävs för att laget ska vinna. Energin behöver finnas där och jag känner att jag gör skillnad för laget genom att vara ”gnuggig”. Jag har en roll som jag trivs med och jag tycker att det är roligt. Målet för mig är att fortsätta utvecklas i den rollen jag har på isen samt utöka de offensiva egenskaperna.

På söndag väntar en härlig match när vi möter ett annat riktigt bra lag i form av Visby Roma. De har förutom en förlust mot oss nästan gått rent. Vad är dina känslor inför den seriefinalen?

Det kommer att bli en riktigt bra match. Dem är nog väldigt revanschsugna efter att vi slog dem nere på Gotland så det gäller för oss att vara påkopplade från första perioden och spela vårt spel. Det kommer att vara en jämn och fysisk match. Dom kommer att försöka bryta vårt spelsystem så det gäller att inte bjuda dom på något.

Slutligen ”Vova”, hur kommer du att stötta laget på söndag?

-Eftersom jag är skadad just nu och kan inte hjälpa laget på isen så kommer jag vara där vid sidan av och peppa laget, samt heja på från läktaren med familj!

// # 15 – Vladimir ”Vova” Chetverikov

Läget i Väsby inför matchen är att förutom Vladimir Chetverikovs skada så kommer även Filip Rydströms att missa matchen på söndag. Han blev nämligen anmäld till disciplinnämnden efter den skärmytsling som han var inblandad i med de Huddingespelare i slutet av matchen och har nu dessvärre fått beskedet att han blivit avstängd i två matcher. Det innebär att Väsbys J20 spelare Rasmus Jedeskog nu kommer att få göra A-lagspremiär och kommer att spela med sin från juniorlaget, dynamiska kompanjon Linus Hedlund i en fjärdelina där Axel Olsson centrar.

Varmt välkomna till den rykande heta seriefinalen på söndag!

Vid pennan

Krister Holmgren

Foto: Mikael Einarsson