Plusstatistik för ESK inför grundseriens avslutning

Enköping är det enda laget som hittills spelat av sina båda möten med de två överlägsna topplagen Väsby och Visby/Roma. Nu har man övriga sju lag kvar att möta och mot dem har man faktiskt plusstatistik hittills.

Den avbrutna matchen mot Segeltorp för några veckor sedan gjorde att Enköping, som enda lag i serien, fick möta topplagen Väsby och Visby två gånger innan man ens möt Segeltorp en gång.

Det gör att ESK nu har kommit två matcher mer än halvvägs in i serien och det är de två topplagen som är de enda man mött två gånger. Och där har ESK också kammat noll poäng även om man inte var helt borträknade i det första mötet med respektive lag (som båda slutade 0-3).

Nu har man således alla andra lag kvar att möta och mot dessa sju lag har man faktiskt fyra segrar och två förluster med sig från förra mötet.

Man vann mot Vallentuna, Strömsbro, Huddinge och Segeltorp medan förlusterna kom mot Wings, Hanviken och Nyköping.

En plusstatistik som är väl värd att ta med i i ryggen för den kommande månadens sju matcher som ska avsluta grundserien.

Lägg därtill att segrarna kommit trots att målskyttet är förbluffande svagt (under två mål i timmen) och nästan helt utan fullträffar i powerplay (bara två mål hittills på nästan 49 minuter i den spelformen).

Avståndet upp till allettan är bara fyra poäng inför söndagens match mot Wings och med en islossning i målskyttet kanske det trots allt kan gå vägen?