Enköping nollade på hemmais – igen

Målspöket fortsätter att gäcka Enköping. För andra hemmamatchen i rad blir man nollade då Vallentuna vinner onsdagens match i Bahcohallen med 0-3. Återigen visar man upp ett spel som gör att man borde vara med och kriga om poängen ända in i slutsekunderna, men pucken ville inte in.

Efter en inledande period med ganska trevande spel i lågt tempo hade vi 0-1 på tavlan och det var så långt ganska rättvist. Vallentuna spelade inledningsvis aningen bättre än Enköping.

Men i andra perioden kommer hemmalaget ut med en helt annan fart och tar över spelet och skapar långa stunder ett hårt tryck i anfallszonen. Att Vallentuna vinner även den här perioden med 0-1 och har 0-2 med sig in i tredje speglade – återigen – inte matchbilden alls.

ESK skapade flera chanser som borde ha renderat

avtryck i målprotokollet.

Men precis som i senaste hemmamatchen mot Visby (0-6) så blir Enköping nollade även den här gången. Man hade till stora delar spelövertaget även i den tredje perioden men närmare än en dansande puck på mållinjen kommer man inte den här kvällen heller.

Målproduktionen är lagets stora problem den här säsongen.

Istället kan Vallentuna avgöra matchen med 0-3 när ESK satar på att ta ut målvakten med tre minuter kvar. Pucken studsar på ett turligt sätt in i den tomma målburen fram till 0-3.

Signifikativt för matchen, den typen av medstudsar har inte ESK haft med sig på hela säsongen!

Noll mål ger såklart noll poäng och ESK har nu med 13 spelade matcher en måleffektivitet på ynkliga 1,69 gjorda mål per spelade 60 minuter!

Spelet är tillräckligt bra för att ta poäng i matcherna och om man bara kan skrämma iväg målspöket lär också poängen komma framöver.

Positivt för ESK var att tre juniorer fick chansen – och tog den. Yngst var 15-årige Loke Krantz, som tillsammans med storebror Leo gjorde A-lagsdebut med bravur.

Men även den tredje junioren, Viktor Jakobsson, som nu i sin sjätte A-lagsmatch fick massor med speltid i tredjekedjan, gjorde det så pass bra att vi lär se dem fler gånger i A-lagsdressen framöver.

ESK – Vallentuna 0-3  (0-1, 0-1, 0-1)

Skott:  30-21 (8-8, 11-7, 11-6)

ESK:s målskyttar: (Vi hittade inga!)

Blomsterlandets pris:  Maximilian Popovic (ESK) och Oskar Söderberg (Vallentuna)

Publik:  236 st