ESK tappar målvakt – blir proffs utomlands

Målvakten Markus Ekholm Rosén lämnar Enköping för fortsatt spel i den polska högstaligan. Ett besked som kom lika plötsligt som olustigt för klubben.

Markus Ekholm Rosén kom närmast från spel i Surahammar när han anslöt till Enköping till den här säsongen. Försäsongen och serieinledningen blev inte så lyckosam för honom, men tränaren Jonas Norgren, själv gammal elitmålvakt, har hela tiden trott på honom.

På slutet har Markus också fått visa vad han kan och har stått får några riktigt bra matcher.

Men nu är sejouren i ESK över. Han har tackat ja till ett proffskontrakt i den polska högstaligan och tillhör från och med idag HK Torun. Där kommer han att ersätta den före detta lettiska landslagsmålvakten Ervins Mustukovs, som numera hunnit bli 38 år och som i veckan lämnade det polska laget.

—Vi kan inte matcha villkoren i ett proffskontrakt och tycker samtidigt att det är kul för Markus att han får den här chansen. Sen var det här ju inte vår plan utan vi får nu titta på nya lösningar för att täcka upp på målvaktssidan, säger ESK:s sportchef Fredrik Lindberg.

ESK vill tacka Markus för hans sejour i klubben och önskar stort lycka till i den framtida karriären.