ESK fick poäng med sig från Strömsbro

18-årige Leo Krantz gjorde sitt första A-lagsmål när han kvitterade till 2-2 sent i den tredje perioden. Foto: Håkan Hagman

Det blev både poäng och förbättrad måleffektivitet för Enköping i söndagens bortamöte mot Strömsbro i Hockeyettan Östra. Men bonuspoängen gick till hemmalaget efter seger på straffarna.

Sedan junioren Leo Krantz, född 2004, i sin blott andra A-lagsmatch kvitterat till 2-2 dryga fem minuter före slutsignalen kunde Enköping fullt rättvist få med sig en poäng hem från Gävle och bortamötet mot Strömsbro.

Men i den avgörande straffslagningen, som kom att avgöra matchen efter den mållösa förlängningen, fick ESK inte till det alls medan Strömsbro visade bättre kyla och kunde vinna bonuspoängen.

Förlusten till trots. Både poängen och de två gjorda målen är ett fall framåt för Enköping, som haft det tungt med målskyttet under säsongen.

ESK:s första mål gjorde av backen Johannes Hellsten på ett snyggt skott från blålinjen där ESK-spelarna (äntligen!) var på plats och skymde framför målet. Det målet betydde kvitteringen  till 1-1 i den första perioden, en period som ESK annars hade det mesta av spelet men som sin vana trogen hade svårt att göra mål.

I andra perioden fick Strömsbro med att säga till om och kunde även ta ledningen genom Abbe Broberg i ett powerplay.

Även om Strömsbro hade en anings spelövertag i den tredje perioden, och även bommade en straff, så kändes ESK:s sena kvittering som sagt inte orättvis. Leo Krantz är påpassligt framme och slår in en retur på Viktor Mattssons skott.

2-2 vid slutsignalen betydde att lagen fick varsin poäng. Övertidsspelet blev mållöst och striden om den sista bonuspoängen fick avgöras på straffar. Här fick ESK inte till det alls och hann bara lägga två straffar eftersom Strömsbro efter en inledande bom sedan satte två på raken.

På onsdag spelar ESK återigen hemmamatch och det är då mot tabelljumbon Segeltorp. Till den här matchen återupprepas fjolårets succé där allt överskott från matchen går till den ideella organisationen Föreningen Victoria och deras hjälp till barn med funktionsnedsättning.

Strömsbro – ESK  3-2 efter straffar (1-1, 1-0, 0-1, 0-0, 1,0)

Skott: 24-22  (5-7, 8-6, 9-8, 1-1, 1-0)

Utvisningsminuter:  6-7 min

ESK:s målskyttar: Johannes Hellsten och Leo Krantz

Publik: 122 personer