Straffvinst hemma mot Enköping

Det blev en straffvinst hemma mot Enköping idag efter att Sebastian Linder satt den avgörande straffen och Oskar Spinnars Nordin räddat alla straffar.

Trots att bortalaget Enköping tog tag i taktpinnen inledningsvis var det hemmalaget som skulle ta ledningen. Efter cirka tolv minuters spel skickade Viktor Svensson iväg en riktig pärla från sin backplats som gick in bakom en skymd Emil Jansson. Enköping skulle dock kvittera till 1-1 några minuter senare, också det ett backmål från Johannes Hellsten.

I inledningen av den andra perioden fick Strömsbro chansen i numerärt underläge, men där höll man på att ställa till det för sig och istället få ett mål i baken men man ordnade upp situationen och till slut kunde man få in ledningsmålet genom Abbe Broberg som skickade in en retur till 2-1.

Man hade fler chanser i den tredje perioden att utöka ledningen, bland annat med ett tre mot ett-läge men istället var det gästerna som skulle hitta in i målprotokollet igen när Leo Krantz gjorde sitt första mål för säsongen i ett öppet mål till 2-2. Strömsbro blev tilldelad en straff med cirka en och en halv minut kvar av perioden, men Mikael Hansson lyckades inte riktigt få till det och matchen fick därmed tas till förlängning efter 2-2 vid full tid. Också där hade hemmalaget chansen att avgöra, men inget av lagen lyckades överlista målvakterna och matchen fick avgöras på straffar. Där var Oskars Spinnars Nordin säkerheten själv när han räddade alla straffar samtidigt som Strömsbro satte sina och plockade hem extrapoängen den här söndagen. Sebastian Linder noterades för den avgörande straffen.

Strömsbro IF – Enköpings SK 3-2 (1-1, 1-0, 0-1, 0-0, 1-0)
Skott: 24-22 (5-7, 8-6, 9-8, 1-1, 1-0)
Utv: 6-8 (2-0, 2-8, 2-0, 0-0, 0-0)

1-0 (12:11) Viktor Svensson (Gabriel Deutsch, Viktor Ehn)
1-1 (14:32) Johannes Hellsten (Max Larsson, Edvin Wiklund)
2-1 (24:17) Abbe Broberg (Gabriel Deutsch, William Eriksson) PP1
2-2 (54:22) Leo Krantz (Viktor Mattsson, August Sandell)
3-2 Sebastian Linder GWS

Nästa match spelar vi på hemmaplan den 4 december när Väsby gästar oss.