Vili Laitinen ansluter på lån!

Nybro Vikings representationslag kan presentera ett lån på backsidan i Vili Laitinen som ansluter från Finska Lukko. Låneavtalet för rightfattade Laitinen gäller först och främst under de tre avslutande matcherna i Hockeyettan Södra.

Vili Laitinen ansluter till Nybro Vikings på lån, inledningsvis gäller lånet under perioden 2 december till och med 10 december. Därefter är Hockeyettan Södra avslutad för Vikings del och en ny diskussion sker. Vili Laitinen är en rightfattad back som redan hunnit med 127 matcher i den finska högstaligan som 22-åring. Under den nuvarande säsongen har Laitinen spelat 6 matcher med Lukko i Liiga och även 14 matcher med TUTO Hockey i Mestis, där det blivit 1 mål och 10 assist.

Klubbchef Rasmus Aro om nyförvärvet:
– Det ska bli väldigt intressant att se Vili i Nybrotröjan, det är inledningsvis 3 matcher där båda parter får chansen att känna på varandra. Därefter tas en ny diskussion inför resterande del av säsongen. Pekka har bra koll på honom och tränat honom i Lukko, det är också via Pekkas kontakter som den här möjligheten dök upp. Han är på plats i Nybro under fredagen och är spelklar till söndagens match. Jag vill också rikta ett stort tack till Lukko och Kalle Sahlstedt som har samarbetat med oss på ett föredömligt sätt.

Huvudtränare Pekka Virta om nyförvärvet:
– Vili är en lugn spelare med bra spelförståelse. Han rör sig bra på isen och har en offensiv uppsida med sin skridskoåkning och spelskicklighet. Han är också rightare vilket ger vårt lag större möjligheter. Jag är väldigt glad för att vi får hit honom då jag har haft honom tidigare och det är en bra spelare. Vili är också en väldigt bra kille som kommer passa in bra hos oss.

Foto: Elmeri Elo

Varmt välkommen Vili!