Enkel seger för Hudik Hockey

Hudik Hockey hade en ganska bekväm resa till tre nya poäng när man på lördagen gästade Lombia ishall där man besegrade hemmalaget Kiruna IF med 6–2 (3–1, 3–1, 0–0).

Bildtext – målskyttarna (fr. vänster): #70 Henrik Olsén, #16 Samuel Eriksson, #23 Adam Byström Johansson, #19 Carl Westberg (på knä). Fotograf: Håkan Johansson.

Efter att ha klarat av ett tidigt numerärt underläge kunde Hudik Hockey ganska snabbt koppla ett grepp om den här matchen och ledningsmålet kom redan efter 3.11 sedan #43 William Eckmyhl frispelat #70 Henrik Olsén som satte pucken mellan benen på hemmamålvakten Ludvig Christoffersson.

Han fick kapitulera på nytt efter 11.03, detta efter att #19 Carl Westberg tagit sig en rundtur i Kirunas zon och lämnat över pucken till #17 Marcus Linderborg som drog in 0–2. När HHC sedan fick chansen i powerplay kom också 0–3 genom lagkaptenen #23 Adam Byström Johansson som fick stå ensam framför Kirunas mål.

Men strax därefter slarvades det rejält i försvarszonen och bara elva sekunder efter HHC:s tredje mål kunde Calle Källström reducera för Kiruna.

Nu blev det aldrig riktigt jämnt ändå eftersom Samuel Eriksson gjorde 4–1 redan 1.29 in i andra perioden, och fem minuter senare upprepade Adam Byström Johansson vad han gjorde i första perioden, det vill säga, mål i powerplay.

Men även Kiruna fick utdelning i den spelformen när Hampus Hagström reducerade till 2–5 efter 11.51.

Sedan kom matchens delikatess när Samuel Erikssons öppnande passning gav Henrik Olsén öppet mål fram till 6–2.

Med tanke på att Hudik Hockey redan på söndag eftermiddag har ny match (Kalix borta) är det rätt förståeligt att spelet i den tredje perioden såg ut som det gjorde. Det var ganska avvaktande och rätt så få chanser, och det blev inga mål alls i slutperioden.

Segern, och de tre poängen, innebar även att HHC tog över serieledningen på samma poäng, men med bättre målskillnad, än Boden. Nämnas bör också att HHC har spelat en match mindre.

Skribent: Christer Stridh.

”Kommer jaga honom…” * Erikssons passningen inför heta kompismötet med Kalix poängkung