Lojt Väsby förlorade i Strömsbro

Ett oinspirerat och lojt Väsby förlorade borta mot Strömsbro med 6-3 efter att laget i princip gav bort matchen från start. Strömsbro gick upp till 3-0 redan efter tre minuter och även fast Väsby därefter gjort ett halvgott försök att komma ikapp så kom laget aldrig över den ödesdigra starten.

Den här matchen börjar vi inte bra. 3-0 efter 3.28 och då har vi jätteuppförsbacke framför oss direkt. Efter time-out steppar vi upp lite och kommer bättre in i matchen. I andra perioden har vi några bra målchanser, men kommer inte närmare än 3-2. Tredje perioden är svängig med många utvisningar. I det stora hela lyckas vi inte med försvarsspelet alls idag. Man borde kunna vinna när man gör 3 mål på borta plan, säger tränare Jussi Salo.

Ett ointresserat och lojt Väsby blev till en munsbit för det brandgula hemmalaget som redan efter tre minuters spel var uppe i en tremålsledning. Väsby såg inte ens ut att ta i och var framför allt väldigt svaga i försvarsarbetet där såväl 1-0 som 2-0 var följden av obefintligt försvarsarbete.

Ledningen tog Strömsbro redan efter tjugosju spelade sekunder när Väsby släppte hemmalagets Sebastian Linder till ett friläge som han sprätte in.

Utökningen kom mindre än två minuter senare när Väsby hade gott om egna spelare framför eget mål men där ändå ingen tog hand om den ensamma hemmaspelaren som vinklade in 2-0 utan chans för Linus Ryttar.

Minuten senare fick Linus tyvärr konstatera in sitt tredje insläppta mål efter att en styrning gjorde så att pucken fick ändrad puckbana och där det tänkta skottet mot magtrakten istället tog vägen längs med isen och hamnade mellan benen.

Efter den orkanartade starten från hemmalagets sida tog Väsby en timeout och även fast hemmalaget fick två gyllene lägen att göra sitt fjärde mål strax därefter, så blev det ändå bättre från Väsbys sida.

Framför allt taggade laget till mot mitten av perioden då man klarade av ett numerärt underläge på ett bra sätt och den taggningen höll sedan laget ända in till första periodvilan. Med sig till den hade laget även med sig en reducering till 3-1 efter att Calle Åsell tryckte in pucken i ett numerärt överläge efter att Adam Falk elegant hittat fram med en fin passning till honom.

Under mittakten fortsatte Väsby att förbättra sitt spel men noggrannheten i det defensiva spelet lös fortsatt med sin frånvaro. Hemmalaget fick nämligen tidigt in i perioden komma fram i två rena frilägen mot Linus Ryttar som dock räddade båda två varav det andra nära inpå mirakulöst.

Men förutom dessa två tidiga lägen för Strömsbro så var det Väsby som mestadels styrde händelserna i perioden. Att då Fredrik Stridlund i den nionde minuten reducerade till 3-2 efter ett väl avvägt skott och förnämligt förarbete där innan av Lucas Thorstensson, var helt i sin ordning.

Det hängde till och med en kvittering i luften men ett ödesdigert Väsbymisstag och därefter mjukt försvarsspel framför Ryttar, ställde återigen till det för Väsbys del. Stackars Linus fick rädda två gånger utan att någon hjälpte honom att få undan returerna och i det tredje försöket blev han överlistad när Strömsbro utökade sin ledning till 4-2.

Luften gick lite ur Väsby efter det målet och när laget dessutom gick bort sig i anfallszonen i början av den sista perioden och där Linus Ryttar återigen hamnade ensam med en hemmaspelare vilket gav 5-2, så kunde man tro att Väsby skulle tappa än mer i spelet.

Men Väsby knöt ändå näven och Filip Rydström reducerade till 5-3 och därefter hade Väsby faktiskt några till riktigt bra lägen som borde givit mål och därmed lite spänning till matchen.

Men det där sista lilla extra saknades från Väsbys sida i afton. Istället kunde Strömsbro sätta spiken i kistan för Väsbys del när de utnyttjade ett numerärt överläge och där backen Adam Deutsch med ett väldigt vackert avslut träffade Ryttars plockhandskryss.

Sammanfattningsvis så går det inte annat att säga än att vilja slog klass idag. Väsby hade inte alls rätt inställning till matchen idag och det gjorde att ett heltänt hemmalag alldeles för enkelt kunde ta sin tremålsledning och därmed det målövertag de kunna hålla till mål.

Väsby har efter fjorton raka segrar nu två raka förluster och det vill nog till att man tänder till i nästa vecka då de två sista matcherna i grundserien ska spelas klart. För det är klart att laget måste gå in till en Alletta med betydligt bättre trend i spelet än så här.

Grisligan

Calle Åsell är spelaren som aldrig går ifrån en match med dåligt betyg. Idag var han återigen klart bäst i Väsbys lag och ledde laget med en karaktär som fler i Väsby bör ta rygg på. Tre solklara grisar till Calle!

Två grisar ges till Fredrik Stridlund som var en av få backar idag som kliver av matchen med gott betyg. Spelade bra i egen zon och sköt även snyggt in reduceringen till 3-2 i ett läge då Väsby faktiskt var på väg ikapp hemmalaget.

Sista grisen tilldelas Filip Rydström som stack ut i det fysiska spelet och i alla fall visade upp en härlig vilja. Låg dessutom bakom två av målen tack vare en framspelning och eget inskjutet mål.

Förutom det ges plusbetyg till Oliver Lexenberg, Tim Dackell samt till Axel Olsson men i övrigt var det likt Huddingematchen få som stack ut i ett lojt Väsby som nu får vässa inställningen till derbyt hemma mot Vallentuna på onsdag.

Vid pennan

Krister Holmgren

Foto: Arne Rundlöf