Seger hemma mot serieledarna

En strålande inledning med tre mål på lika många minuter gav Strömsbro en bra grund att stå på. Till slut blev det en seger med 6-3 mot serieledarna Väsby.

Strömsbro fick en flygande start på den här matchen. Redan efter 26 sekunder kom Sebastian Linder fri och kunde göra 1-0 till hemmalaget. Mindre än två minuter senare var det dags igen när Philip Hägerström ökade på till 2-0 när han stod perfekt placerad framför Linus Ryttar i Väsbymålet. Rallarbo var dock inte nöjda där. 3-0 kom efter mindre än tre och en halv minuts spel när Christoffer Persson styrde in pucken efter ett skott från William Eriksson. Väsby skulle dock hinna få in en reducering innan periodpaus. Man fick ett numerärt överläge och där var Calle Åsell sist på pucken.

I inledningen av den andra perioden kom Adam Deutsch direkt ut från utvisningsbåset och fick en bra chans att öka på ledningen men då var Linus Ryttar med på noterna. Även den yngre brodern Deutsch, Gabriel, hade en chans att öka på ledningen men inte heller då gick pucken in. Istället var det Väsby som skulle få in en till reducering till 3-2, men kort innan paus ökade hemmalaget till slut på sin ledning till 4-2 med ett viktigt mål från William Eriksson som gjorde sitt första mål för säsongen.

2.37 in i den tredje perioden stod Strömsbro för ett riktigt klassmål. Det var Philip Hägerström som tog ner pucken och passade den bakåt till Abbe Broberg som även han passade bakåt till en helt fri Mikael Hansson som inte gjorde några misstag och vi hade 5-2 på tavlan. Gästerna skulle dock studsa tillbaka igen. Man fick in en reducering till 5-3 på en kontring, men Strömsbro drog ifrån ytterligare en gång när Adam Deutsch också han gjorde sitt första mål för säsongen till 6-3. Det blev också slutresultatet den här söndagen och drömmen om Allettan lever i allra högsta grad.

Strömsbro IF – Väsby IK HK 6-3 (3-1, 1-1, 2-1)
Skott: 26-36 (10-12, 11-11, 5-16)
Utv: 35-39 (6-4, 2-2, 27-33)

1-0 (00:26) Sebastian Linder (Viktor Ehn, Gabriel Deutsch)
2-0 (02:13) Philip Hägerström (Abbe Broberg)
3-0 (03:28) Christoffer Persson (William Eriksson, Jesper Åhlén Hedenström)
3-1 (18:25) Calle Åsell (Adam Falk, Tim Dackell) PP1
3-2 (28:14) Fredrik Stridlund (Erik Aterius, Lucas Thorstensson)
4-2 (36:37) William Eriksson (Jesper Åhlén Hedenström, Jonathan Backlund)
5-2 (42:37) Mikael Hansson (Abbe Broberg, Philip Hägerström)