Enköping söker nytändning i Nyköping

Efter fem raka förluster åker Enköping på onsdagskvällen till Nyköping för att spela näst sista matchen i grundserien. En viktig match för hemmalaget som vid seger kan säkra sin plats i Allettan, allt medan Enköping måste försöka komma tillbaka upp på vinnarspåret igen. 

Matchen streamas på Hockeyettan Play. Köp matchen separat eller teckna ett prisvärt abonnemang utan bindningstid för 279 kr/månad. Välj ESK i listan över klubbar så är du samtidigt med och stöder oss >>

Den minnesgode kommer förmodligen ihåg det senaste mötet i Bahcohallen mellan Enköping och Nyköping. Trots ett stort spelövertag av ESK kunde gästerna från Nyköping åka hem med tre poäng i bagaget efter seger med 3-1, där sista målet kom i tom bur.

En synnerligen tung förlust för Enköping den gången.

Sedan dess har lagen i stort sett fortsatt på den inslagna vägen. Medan Enköping förlorat sju av de nio matcherna som varit sedan mötet i Bahcohallen, så har Nyk

öping istället vunnit sex av sina åtta spelade.

Följdaktligen är det bara Nyköping av de två som nu med två matcher kvar att spela har chansen till en plats i Allettan. Man ligger trea och vid seger på ordinarie tid är platsen säkrad oavsett övriga resultat.

Enköping då? Ja, de hedersamma förlusterna fortsätter radas upp. Trots att halva ordinarie laget saknades på grund av sjukdomar, skador och en avstängning (Maximiliam Popovic), vilket gjorde att man fick spela med en handfull juniorer i laget, så utmanade man Allettanjagande Hanviken rejält.

Närmare än att utmana kom man dock inte. Matchen vanns av Hanviken med 2-3 vilket innebar ESK:s femte raka förlust.

Från den matchen noterar vi A-lagsdebut på Elias Lindström, född 2005. Han är därmed sjätte egna junioren som fått debutera i A-laget den här säsongen.

Med två matcher kvar att spela innan grundserien ska summeras är det viktigt för ESK att hitta formen. Senast var det återigen en ganska dålig utdelning rent målmässigt på de chanser man skapat, vilket man måste jobba vidare på att förbättra.


Nyköpings SK – ESK Hockey
Plats: Stora Hallen, Nyköping
Tid: Onsdag 7/12 kl 19:00

STREAMA MATCHEN>>

LINEUP, STATISTIK & MATCHHÄNDELSER >>


Erbjudande där du samtidigt är med och stöttar ESK Hockey:
Abonnemang på Hockeyettan Play >> 

(Välj ESK i listan över klubbar så stöder du oss)