Hudik Hockey fick revansch

När Hudik Hockey åkte de knappa tio milen norrut var man i vetskap om att onsdagens motståndare – Sundsvall – var det enda lag man inte vunnit mot i serien.

Fotograf: Mathias Berglund.

När man åkte hemåt hade suddat ut den nollan också, 6–1 (2–0, 1–0, 3–1) är siffror som talar sitt tydliga språk. Hudik Hockey är seriens bästa lag.

Piteå, Sundsvall och Teg är de enda lag som tagit poäng av Hudik Hockey i höst. Piteå och Teg hade man redan besegrat, återstod då Sundsvall. Redan från start märktes det att det var ett revanschsuget lag som tog isen i besiktning inför storpubliken på 2009 åskådare.

Visserligen fick HHC inget flyt i det första numerära läget man fick, men när Sebastian Kaijser drog på sig hemmalagets andra utvisning tog det bara nio sekunder för #12 Christoffer Jansson att spräcka nollan.

Historien upprepade sig strax därefter, ny hemmautvisning, och nytt mål från Janssons klubba. Skillnaden mot det första målet var att nu tog det 20 sekunder innan det blev mål.

Sundsvall bjöd på bra motstånd och man visade att man är väl värd den AllEtta-plats man säkrade i helgen. Det stod och vägde ett tag i mittenperioden innan en stark forechecking från gästerna sida gav utdelning. Pucken hamnade hos #70 Henrik Olsén som med en backhand överlistade Viktor Rönnqvist i hemmamålet.

Sedan HHC klarat av ett tidigt boxplay i tredje perioden radade man upp chanser att stänga matchen då i tur och ordning #16 Samuel Eriksson, #27 Alexander Bjurström och #92 Filip Sjöberg hade jättelägen att öka på gästernas målskörd, men ingen av dem lyckades.

#29 Jesper Wiberg hann med att träffa stolpen också innan 4–0-målet kom. Målskytt var #48 Gustav Nielsen som drog iväg ett skott som Rönnqvist i ärlighetens namn borde ha klarat.

#17 Marcus Linderborg gjorde sedan 5–0 efter bra förarbete av #24 Axel Levander, innan Sundsvall till slut lyckades få in en puck bakom #25 Andreas Bosson i HHC-målet. Det var David Åhlin som reducerade på en målvaktsretur i spel fem mot fyra.

Baklängesmålet var dock inget som störde Hudik Hockey denna afton för bara 22 sekunder senare gjorde Henrik Olsén sitt andra mål för kvällen på #23 Adam Byström Johanssons passning, för övrigt HHC-kaptenens fjärde assistpoäng för kvällen.

6–1-segern innebär också att HHC med all säkerhet har säkrat första platsen i grundserien. På papperet har Boden chansen att gå förbi, men då ska man besegra Piteå samtidigt som HHC förlorar avslutningsmatch hemma mot tabelljumbon. Boden har inte bara de tre poängen att ta in, man måste också plocka in 15 mål.

Så grattis till seriesegern, Hudik Hockey.

Söndag den 11 december avslutar Hudik Hockey grundserien med att möta Örnsköldsvik hemma i Holmen Center. I första periodpausen uppträder även Hudik Gympan med sitt årliga ljusspel – Boka DIN plats HÄR!

Skribent: Christer Stridh.