Väsby studsade tillbaka i derbyt

Väsby är tillbaka på vinnarspåret igen efter en övertygande seger i derbyt hemma mot Vallentuna. Matchen slutade till slut 6-1 efter att Väsby allt eftersom under matchens gång ökade på tempot och där målen tack vare det till slut trillade in.

Idag går det att känna igen vårt spel och identitet. Vi gör det bra med våra grunder hela vägen och tar en stabil vinst. Special-teams funkar också lite bättre igen. Som helhet är denna match åt rätt riktning när vi närmar oss slutet av grundserien, säger tränare Jussi Salo.

Väsby avslutade matchen glimrande och lekfullt men derbyt ikväll var ändå jämnt ganska så länge. Den första perioden blev aningen trevande där inget av lagen riktigt tog tag i taktpinnen men när perioden var på väg att ta slut så tog Väsby ändå ett ordentligt grepp om tillställningen.

Det startade med att kapten Mikael Lengmo i periodens näst sista minut med stor ackuratess klämde in ledningspucken för Väsby. En fin passning från Calle Åsell omsattes på allra bästa sätt när pucken trycktes in, rätt upp i den så kallade klykan.

Därefter var Lucas Thorstensson nära två gånger om inom loppet av tio sekunder innan perioden avslutades med ett halvt friläge av Carl Wassenius. Man kunde efter att ha summerat perioden lugnt konstatera att det mesta hände på en och samma gång.

Under mittakten tog Väsby ett fastare grepp om matchen och när Rasmus Sörgardt efter en fin omställning sköt in 2-0 så kändes det som att matchen ganska så stort var på väg att rinna över till Väsbys favör.

Men ett minst sagt annorlunda mål från Vallentunas sida bröt Väsbys dominans. Det var gästernas Gustav Jansson som från en position bakom Väsbys mål träffade Linus Ryttar bakhuvud och där pucken sedan rikoschetterade in i målet.

Matchen gick därefter in i ett jämnare läge igen men en korkad tackling av gästernas målskytt Jansson som gav en fem minuters utvisning, blev för dem väldigt ödesdiger.

Väsby smällde nämligen fem sekunder in i det överläget in 3-1 via backen Lucas Thorstensson och fyra sekunder efter att Jansson blivit utsläppt ur botbåset drämde Tobias Liljendahl in 4-1.

Det blev därefter proppen ur i spelet för Väsby som i den sista perioden hade det riktigt roligt ute på isen. Det blev mer snyggt än effektivt men gott om grannlåt fanns att njuta utav.

Perioden blev också väldigt förryckt av utvisningar och dessa tog Väsby till slut vara på när såväl Rasmus Sörgardt som Tobias Liljendahl blev tvåmålsskyttar i matchen efter att ha gjort mål i Väsby näst sista som sista numerära överläge i matchen.

Sammanfattningsvis så blev det ett skönt statement från Väsbys sida där laget tog revansch på sig själva efter de två raka förlusterna i förra veckan. Det var inledningsvis inte speciellt glimrande men däremot desto mer stabilt och till slut blev segern även riktigt övertygande.

Grisligan

Ikväll var det backarna i Väsby som klev fram och som satte tonen på matchen. Samtliga de tre inledande målen sköts in av dessa och totalt fyra av de sex inskjutna målen och därför känns det naturligt att det ikväll endast är backar som tar hem grisar från insatsen.

Tre grisar ger jag till Rasmus Sörgardt som var på ett riktigt fint spelhumör och som förutom ett stabilt backspel sköt in två fina mål.

Två grisar tilldelas kapten Mikael Lengmo som slet duktigt i egen zon och som där till sköt in matchens läckraste mål när han från nära håll prickade krysset.

Sista grisen ges Lucas Thorstensson som var så där härligt len och följsam med pucken och bjöd på mycket skönt hockeygodis under kvällen.

Men i övrigt var det idel stabilt spel från Väsbys spelare som verkligen visade att förra veckans matcher inte var något annat än undantag från regeln.

Vid pennan

Krister Holmgren

Foto: Arne Rundlöf