Inför matchen: Wings vs Väsby – ”Hoppas på att se många Vilda Väsby fans i Pinbackshallen på fredag – de är grymma”

Fredagskväll och grundseriens sista omgång ska spelas och så kan vi lägga till ett klassiskt derby mellan Wings vs Vilda Väsby i Pinbackshallen. Det låter mumma det och ett derby som spelarna i Väsby bara kan åka ut och njuta utav. För Wings står desto mer på spel. Laget måste vinna och sedan bara hoppas på att antingen Strömsbro eller Hanviken förlorar eller åtminstone tappar poäng i sina matcher.

Jobbigt läge för hemmalaget som inför två omgångar sedan hade ett gyllene läge och allt i egna händer. Laget skulle ”bara” slå antingen Nyköping eller Strömsbro så hade biffen varit klar. Men så förlorade laget båda matcherna efter att ha varit i ledning i båda två. Senast i onsdags gjorde laget faktiskt 3-1 borta mot Strömsbro dryga sex minuter in i den sista perioden. Laget var alltså fjorton minuter från spel i Allettan men tappade sedan hela stycket, släppte in fyra raka mål och förlorade till slut med 5-3. Jag tror nog att spelarna grämer sig ganska mycket efter dessa två matcher när man nu inte har något alls i egna händer.

Spelarmässigt så leds laget av tre forna Väsbyiter i form av Pontus Karlsson, Gustav Eurenius samt Isak Johansson längst bak som en trygg sista utpost. Dessa behöver leda laget även under fredagskvällen för att hemmalaget ska kunna nå målet Allettan.

Men då måste laget alltså slå Väsby som under onsdagskvällen hittade tillbaka till spelet igen. Det var skönt ett statement från Väsbys sida där man inte gav Vallentuna speciellt mycket under matchen som även var en måstematch för deras del. Väsby behöver fortsätta på det spåret även på isen i Märsta och det tror jag nog att spelarna är rätt inställda på att även göra.

Melker Kull är en spelare i Väsby som alltid ger järnet ute på isen och som har härlig frenesi i sin skridskoåkning. Jag har tagit pulsen på gode Melker inför matchen och hans tankar inför den, vad han tror väntar oss och hur vi ska tackla det motståndet berättar han enligt följande om.

Hej Melker! Det blev ett skönt statement från vår sida när vi bröt den negativa trenden och vann övertygande med hela 6-1. Vad säger du om vår insats mot Vallentuna?

-Tjena Krister! Det är precis som du säger, riktigt skönt att vi kunde studsa tillbaka från föregående vecka och ta hem tre poäng. Från min sida kändes det som att vi hade hittat tillbaka till vårt spel.

Vad hade ni tryckt på inför matchen och tycker du att ni tog er an uppgiften utifrån det?

-Våra grunder och noggrannhet skulle jag säga. Jag tycker att vi hade fallit ifrån det lite den senaste veckan men i onsdags höll vi oss till game plan, alla förstod sin roll och ingen hittade på egna grejer.

Hur kändes det annars rent personligt från din sida och är du nöjd med din egen insats?

-I helhet är jag ganska nöjd med matchen från min sida. Det blev en del utvisningar som gjorde det lite ”ryckigt” under vissa delar av matchen. Men helt klart godkänt.

Derby i onsdags och på fredag blir det ett härligt derby till när vi åker till Märsta för att möta Wings. Vad är dina tankar inför den matchen?

-Ska bli grymt kul med ett derby igen. Det blir en väldigt viktig match för Wings då de ligger precis under strecket. Vi måste helt klart vara påkopplade från början till slut. Senaste matchen mot Wings var riktigt bra och med fantastiskt stöd från läktaren.

Wings måste då vinna för att kunna ta sig till Allettan och vad tror du väntar oss då?

-Jag tror att de kommer komma ut och vara riktigt taggade och göra allt för att slå oss. Vi ska spela vårat spel och styra matchen så som vi vill.

Slutligen Melker, varför kommer vi göra en fin epilog av grundserien på fredag och på vilket sätt ska du försöka påverka till det?

-I och med att det är derby så tror jag att alla kommer vara påkopplade och att det blir en fartfylld match. Om vi håller oss till våra grunder kommer det bli bra. På fredag ska jag spela som jag alltid försöker göra. Åka mycket skridskor, driva upp tempot och vara riktigt jobbig för motståndarna. Hoppas även på att se många Vilda Väsby fans i Pinbackshallen på fredag, de är grymma!

// # 9 – Melker Kull

Väsby åker till Märsta med exakta samma manskap som ställde upp mot Vallentuna i onsdags och förhoppningen är att såväl inställning som spelet även är detsamma som då.

Vid pennan

Krister Holmgren

Foto: Mikael Einarsson