Lukas Macklin och Henrik Rommel – två nya forwards i Troja-Ljungby. FOTO: LEIF HELLERIN & ELIN GRANEBRANDT

”Det finns en stor potential i laget” * Macklin berättar om flytten till Troja * Poängkungen nu på plats: ”Då blev jag jävligt sugen”

En är redan på plats, den andre ansluter under onsdagen.

Troja-Ljungby fyller på truppen med spets inför Allettan.

– Troja har rutin kring allsvenska avancemang och jag tror det finns en stor potential i laget, säger Lukas Macklin, nyförvärv från Nybro.

STÖTTA DIN KLUBB I LIGAN – KÖP ABONNEMANG HÄR

 

Troja-Ljungby har luftat en handfull juniorer under grundserien, men ändå varit tydliga med att truppen behöver fyllas på med lite mer kvalité.

Förra helgen plockade de ju in Henrik Rommel – som i fjol gjorde totalt (med play off) 69 poäng för Väsby och blev hela ligans poängkung – från Segeltorp, där han spelat i höst.

Rommel, 28, som bland annat gjort sju säsonger (105 poäng på 275 matcher i grundserien) i HockeyAllsvenskan, gjorde sin första träning med sin nya klubb under tisdagen.

Troja försökte locka till sig den vasse avslutaren redan tidigare i höstas, men då sprack det.

– Det var något på gång med en klubb och det började bli ganska sent på fönstret… Plötsligt kom en vändning och det blev inget. Men när Troja hörde av sig trodde jag fortfarande att jag skulle utomlands, säger Rommel till Smålänningen.

Men coachen Jens Gustafsson gjorde ett nytt försök – och den här gången gick det bättre.

– Jag har varit lite hemmakär och trivs väldigt bra i Stockholm men så ringde Jens och då är man alltid öppen för att lyssna. Han drog igenom vad de hade för verksamhet och sådant, och då blev jag jävligt sugen. Efter det gick allt väldigt fort, det kändes som ett bra och kul steg som jag blev taggad på att hoppa på, säger han till Smålänningen.

***

Sent på tisdagen landade Troja-Ljungby ytterligare ett nyförvärv.

Lukas Macklin, 22, byter klubb i Småland och lämnar Nybro och gör första passet med nya klubben på onsdagen.

– En rightskytt, med bra fart och irrationell spelstil. Han kommer passa riktigt bra in i gruppen och i vårt sätt att spela ishockey, säger sportansvarige Patrik Ross till Trojas hemsida.

Macklin, skolad i AIK där han gjort över 70 allsvenska matcher, kom till Nybro i fjol och svarade för totalt 31 poäng på 56 matcher under debutsäsongen. 

I höstas gick han skadad en längre tid och har levererat sex poäng på 13 matcher med Vikings.

– Jag tycker jag började försäsongen starkt, men sen åkte jag på en skada direkt i premiären som höll mig borta ett par matcher. Sen dess har speltiden varit lite upp och ned och jag har väl känt att jag inte fått ut min fulla potential, säger Lukas Macklin till hockeyettan.se.

* Troja känns som en flytt rent sportsligt…vad ska vi säga…lite i sidled? Tror du att du och ni har större chans att gå upp med med dom i vår än Nybro? 

– Man vill alltid vinna hockeymatcher och ta sig så långt som möjligt. Troja har rutin kring allsvenska avancemang och jag tror det finns en stor potential i laget. 

* Vad förväntar du dig av dig själv och laget i Allettan?

– Jag hoppas att jag ska kunna komma in och  bidra med min offensiva spets och sen ska jag jobba hårt varje dag för att vi ska ta oss så långt som möjligt. Det blir en rolig serie med många bra lag, men jag tror att vi har möjligheten att spela långt in på våren.

***

Troja-Ljungby har en trupp med massor av rutin, det vet ni om.

Men de har, som sagt, också släppt fram många juniorer i grundserien – som fått testa på spel i ligan i höst – i höst.

Om coachen Jens Gustafsson är nöjd med dom?

Jovars.

– Jag ska också säga att de är in i helvetes bra överlag. Allihop. Rasmus Åkerblad, August Hummer, Axel Håkansson och Isac Solberg. Även om vi värvar spets inför Allettan så har de visat att de inte tänker vika ner sig. Det är kul. Det är så man vill ha det som tränare, fler som konkurrerar om platserna, sa han till Smålänningen efter fredagens avslutning på seriespelet.

Ålder och matcher på talangerna? Kommer här, såklart. 

Åkerblad (back), 19 år, nio matcher.

Hummer (forward), 18 år, sju matcher.

Håkansson (forward), 18 år, nio matcher.

Solberg (forward), 17 år, två matcher.

LÄS MER: Här är lagen i södra Allettan

SUPERGUIDE inför våren * Speldatum i Allettan & vårserierna * Det gäller runt strecken * Så avgörs slutspel & kvalserie