Rutinerad publikfavorit gör comeback

Enköping dammar av en gammal publikfavorit lagom till spelet i Vårserien börjar i mellandagarna. Backbjässen Fredrik Lundin, med 250 matcher i Hockeyettan i bagaget, gör comeback och han har redan börjat träna med laget inför kommande seriepremiär.

Säsongen 20/21 tog abrupt slut för Enköpingsbacken Fredrik Lundin. I sin 250:e match i Hockeyettan, samtliga för moderklubben ESK, tappade han skäret och kraschade in i kortsargen så pass illa att det blev en fraktur på fotleden. Läs mer om den händelsen här.

Ett annorlunda sätt att fira jubileum och, som man trodde då, avsluta karriären.

Men nu gör klubbikonen comeback. Sportchefen Fredrik Lindberg har letat febrilt efter lite mer rutinerade spelare att komplettera den unga trupp man spelat med sedan några andra etablerade spelare av olika orsaker lämnat laget under säsongen.

En handfull J20-spelare har fått chansen och gjort det riktigt bra, men till Vårserien är tanken att mer rutin behövs.

Och vad passar då bättre än 29-årige Fredrik Lundin, som med sitt spelsätt blivit en liten publikfavorit i Bahcohallen. I sina 250 matcher har det ju blivit en och annan ”bröstvärmare” utdelade till publikens förtjusning.

— Ja, det är ju en rutinerad pjäs med en fysisk spelstil vi lyckats få in och vi tror att det är precis det vår backlinje behöver. Nu har han ju varit borta ett tag så han kan behöva några veckor för att komma igång, men vi vet ju sedan tidigare vilka starka defensiva egenskaper han besitter, säger ESK:s sportchef Fredrik Lindberg.

Vidare är det också klart att klubben inte rekryterar någon ny målvakt utifrån. Tomrummet efter Markus Ekholm-Rosén, som lämnade för en klubb utomlands, fylls istället upp av den egna juniormålvakten Martin Örtengren.

Flera spelare är på klubbens radar. Fredrik Lindberg hymlar inte med att man gick med tunn trupp i avslutningen av serien och att man tittar efter ytterligare förstärkningar.

— Vi hade ju en hel J20-femma med på matcherna mot slutet och även om dom spelarna gjorde det riktigt bra, så är stora delar av den övriga truppen också ung. Känslan är att vi behöver få in lite rutin i lagbygget också, menar Fredrik.

 

Fredrik Lundin på Eliteprospects >>