Bois lånar in forward

Bois kommer låna in forwarden Oskar Cederqvist i ett par matcher. Oskar är känd i hallen då han gått två år i Bois hockeygymnasium, innan han inför förra säsongen valde att byta till Växjös. Där har han nu gjort 1½ poängstarka säsonger och kommer nu alltså att återvända till Bois på lån fram till nyår. Ni som följt klubben ett tag kommer säkert ihåg hans pappa Peter, som gjorde två säsonger i Bois i början på 90-talet.

Oskar, berätta om dina kvaliteter som hockeyspelare!

Jag är en stark skridskoåkare och har ett skott, det är väl mina styrkor.

Du har gått i hockeygym ett par säsonger i Bois, följer du laget och hur känns det att få komma tillbaka?

– Ja det är klart jag följer Bois, jag har spelat med många i laget. Manne, Stenlund, Josefsson, C-J, Helmer och Sundberg. Så visst är det lite som att komma hem. Jag vet hur allting är och hur allting funkar, det ska bli skitkul.

Vad har du för mål med dessa två matcher?

– Att ta vara på tiden och utvecklas i lite annorlunda hockey. Det blir mer fysiskt och går snabbare, det kommer bli bra för mig.

Till sist: Kan det bli fler matcher än dessa två?

– Nu är det dessa två som gäller till att börja med, det passar bra nu när vi har uppehåll, så får vi ta det därifrån sedan.

”Vi känner Oskar bra sen hans tidigare tid i klubben, vi får en skicklig, hårt arbetande kille som verkligen har framtiden för sig som också ger oss en nyttig bredd nu under tajt matchande i mellandagarna. Lånet sträcker sig fram till årsskiftet”

– Sportchef Carl Johansson

Av Krister Holm