Tom Tärnström uppdaterar om läget i a-lagstruppen

Vad händer i Väsby Hockeys a-lag?
Sportchefen, Tom Tärnström, kommer här med en liten uppdatering om läget. 

Först till det tråkiga:

Laget kommer att få klara sig utan Axel Olsson och Adam Falk, som båda skadade sig i den sista grundserieomgången mot Wings. 

– Det är inte helt fastställt ännu hur länge de blir borta, men vi får nog räkna med att de blir borta ett tag, säger Tom Tärnström. 

Med Nils Bolin, som åkte på en huvudtackling mot Nyköping för en tid sedan, och Vladimir Chetverikov är förhoppningarna att de båda ska vara tillbaka i spel första helgen i januari, berättar Tärnström.

På uppsidan är målvakten, Victor Olsson, tillbaka och igång igen efter hjärnskakningen och knäskadan han ådrog sig tidigt in på grundserien och som stoppat honom från spel.

Nu till en positiv nyhet: 

Forwarden, Tim Dackell, 19, har valt att köra vidare med Väsby Hockey säsongen ut. Tim lånades in från Almtunas juniorer för att fylla på forwardsidan i slutet av grundserien. 

– Superkul att Tim vill köra vidare med oss. Vi har fått ett positivt intryck av honom sedan han kom till föreningen. Det är en ung spelare med stor potential, säger Tärnström. 

Och det händer fler saker:  

Under denna vecka kommer forwardstrion Liam Blombergsson, 22, Leo Hällvik, 20, och Lucas Runqvist, 19, från Sollentuna HC att träna med Väsby. 

– Det ska bli spännande att se dessa talangfulla spelare i vår miljö. Vi vill passa att rikta ett stort tack till SHC för den goda dialogen och samarbetet vi haft under hela säsongen, och att de nu möjliggör detta i en för oss prekär skadesituation.

Dessutom lånas forwarden, William Hedman, 20, in för de kommande fyra matcherna i Allettan. Även han kommer från SHC.  

Kan vi förvänta oss fler nyförvärv under Allettan? 

– Vi kommer inte ta in fler spelare som det ser ut nu. Likt många andra klubbar kämpar vi med ekonomin på grund av de rådande världsläget. Tyvärr har det, förståeligt nog, gjort att flera av våra sponsorer inte kunnat vara med oss på samma sätt som under normala förhållanden. Även publiken har inte riktigt kommit i den mängd som vi kanske trott och hoppats på, framförallt när vi pratar faktiska intäkter per match.

– Jag hade egentligen sparat en peng som var tänkt att kunna användas längre fram till något nyförvärv eller två, men som situationen är nu, så måste vi ta ansvar och hålla i pengarna. Med det sagt tycker jag att allt fungerat bra med den här truppen, så jag känner absolut inget större behov av att förstärka för den delen heller, säger sportchefen, Tom Tärnström.

Text och foto: Mikael Einarsson