Oscar Sohrner är klar för Väsby

I samarbete med Mälardalens Gräv & FraktInfra Bygg & Plattsättning, Väsby Däck, Finnhammars Revisionsbyrå och Road Rental kan vi idag glädjande meddela att centern Oscar Sohrner förstärker Väsbys anfallsbesättning.

Den från U16 och U17 landslagsmeriterade mångsidiga centern Oscar kommer närmast från Visby Roma dit han anlände inför denna säsong efter att tillbringat hela juniortiden i Örebro Hockey. Han valde dock att flytta tillbaka hem till norra Stockholm efter att grundserien spelats klart och producerade nio poäng på sina sjutton spelade matcher i den gotländska klubben.

Sohrner som blir 21 år till sommaren är 178 cm och väger 85 kilo och är fostrad i västra stockholmsförorten Hässelby-Kälvesta SK.  Han flyttade ner till Örebro för att gå på hockeygymnasiet och spelade under tiden där med Örebros J18 och J20. Under hans sista säsong som junior producerade han 36 poäng varav 11 mål på 53 matcher och klev upp ordentligt under JSM då han svarade för 6 poäng på lika många spelade matcher.

Sportchef Tom Tärnström om påskriften från Oscar Sohrner.

-Oscar är en välskolad tvåvägscenter som vi faktiskt var ute efter redan i våras, således är det en spelare jag haft god koll på sedan något år tillbaka. Detta bidrar till en välbehövlig bredd på forwardssidan som vi verkligen behöver efter att ha gått på väldigt kort om folk över tid. Jag vill också rikta ett stort tack till de sponsorer som utan tvekan och med kort varsel ställde upp för att möjliggöra denna förstärkning.

Oscar Sohrner på Eliteprospects 

Foto: Mikael Einarsson