Viktor Crus-Rydberg (tre mål) och Robin Dahse (fyra mål). Foto: Leif Hellerin.

Resultat 6 januari * Magisk kväll för Dahse * Hattrick av Crus-Rydberg * Två snabba av Paulsson

I dag, på trettondagen, var det nio matcher.

Så gick det i Hockeyettan 6 januari.

STÖTTA DIN KLUBB I LIGAN – KÖP ABONNEMANG HÄR

SÖDRA ALLETTAN

* Halmstad hamnade tidigt i 0–2-underläge mot Karlskrona som kom med två raka förluster i bagaget.

Men det verkar finnas nåt speciellt i denna Hammers-upplaga.

Victor Gagic gjorde två strutar (den ena i boxplay) och hemmalaget hade häng efter rond ett.

Matchen vände, vände och vände igen i vad som skulle bli en målrik och häftig historia. 5–5 efter full tid, där Halmstad kvitterade med sju sekunder kvar och knep extrapoängen efter att Robin Dahse gjort sitt fjärde (!) mål i matchen. Snacka om stor kväll för Hammers kapten.

* Tredje raka för Kalmar som ångar på efter 6–3 mot Mariestad BoIS. Viktor Crus-Rydberg hade en fin kväll på jobbet då han slog till med hattrick, alla tre gångerna assisterad av Linus Skager.

* Skövde-Dalen (2–3) betydde att två sviter är intakta. SIK, som ställde Forshaga-värvningen Eric Forsberg i kassen, har tre raka förluster och Dalen tre raka segrar.

SÖDRA VÅRSERIEN

* Mörrum gjorde ett fint skutt i tabellen när man besegrade Forshaga med klara 5–0. Två snabba mål i andra perioden av Marcus Paulsson, som var tillbaka i spel efter att ha missat ett par matcher.

* Vimmerby hade en fin kväll mot Segeltorp där man stod som segrare med 6–1 efter full tid. Spridda skurar i målprotokollet denna kväll då alla målen gjordes av olika målskyttar. VH har nu 10–2 på de två senaste.

* Jämnt i ett på förhand stekhett möte mellan Linden och Borås. Henrik Eriksson i Borås fortsätter hitta nätmaskorna då han kvitterade för gästerna i början av den första perioden. Ja, det skulle faktiskt smälla direkt 1–1 på tavlan efter endast 2.42 spelat. Matchen gick till övertid där till slut Liden stod som segrare och ny serieledare efter att Andrés Staforelli avgjort i overtime.