Tre poäng borta mot Hudiksvall

Efter att hemmalaget Hudiksvall haft ledningen med 2-0 efter en spelad period vände Strömsbro på matchen och vann till slut med 2-3. Joel Holmli satte den avgörande pucken.

Hemmalaget satte press direkt i inledningen men utan några solklara målchanser. Efter en bråkig situation som renderade i ett varsitt matchstraff för båda lagen fick hemmalaget också chansen i numerärt överläge då Strömsbro fick en extra tvåa på sig, men inget mål kom då. Man skulle dock ta ledningen kort därefter när man på nytt fick chansen i spel fem mot fyra när Samuel Eriksson skickade in pucken bakom Victor Eriksson i Strömsbromålet. Man skulle också öka på ledningen till 2-0 innan perioden var slut efter att Filip Sjöberg avlossat ett skott från den högra tekningscirkeln.

I den andra perioden skulle matchen byta skepnad. Cirka två minuter in fick Strömsbro in en reducering till 2-1 när Joel Holmli hittade Adam Dahlström som stod i princip fri framför mål. Efter ungefär halva matchen kom också kvitteringen till 2-2 när Mikael Hansson skickade in pucken. Man hade bud på fler mål, bland annat genom två frilägen som Isak Johansson i Hudiksvallsmålet var med på, men när han var skymd skulle Joel Holmli hitta in och ge gästerna ledningen med 2-3. Det var hans andra mål på lika många matcher.

I den tredje perioden åkte Hudiksvall på sitt andra matchstraff den här eftermiddagen vilket betydde spel fem mot fyra i fem minuter för gästerna. Dock lyckades man inte få in pucken där och hemmalaget tog över mer och mer ju längre perioden gick. Man plockade målvakten i slutminuterna i jakten på en kvittering men Rallarbo, och framförallt Victor Eriksson i målet, höll undan och kunde ta tre fina poäng med sig hem från Hudiksvall den här lördagen.

Hudiksvall HC – Strömsbro IF 2-3 (2-0, 0-3, 0-0)
Skott: 31-21 (11-2, 8-11, 11-8)
Utv: 60-37 (27-33, 4-2, 27-2)

1-0 (15:10) Samuel Eriksson (William Eckmyhl, Jesper Wiberg) PP1
2-0 (17:43) Filip Sjöberg (Filip Lander, Henrik Olsén)
2-1 (22:19) Adam Dahlström (Joel Holmli)
2-2 (32:27) Mikael Hansson (Philip Hägerström, Joebe Martin)
2-3 (37:51) Joel Holmli (Max Freyschuss)

Nästa match spelar vi den 14 januari när vi gästar Väsby på bortaplan med nedsläpp 16.00.