Hugo Pettersson förlängde och blev matchvinnare

I sin tredje hemmamatch i allettan så kom den första segern äntligen. 5-3 (0-1,4-0,1-2) slutade matchen sedan Bois framför allt spelat riktigt bra i den andra perioden. Stor matchvinnare blev Hugo Pettersson med sina två mål, och det passade alldeles utmärkt då han inför matchen skrev på en kontraktsförlängning med Bois.

Om laget

Bois har varit otroligt skadedrabbat under allettans inledning men till dagens match saknades det bara en enda spelare, Bois bäste back så här långt under säsongen, Jesper Broeng. Det gjorde att tränare Ronny Helander kunde ställa upp med med nästan ordinarie manskap. Så här formerade han laget:

Filip Stenlund – Tobias Aronsson
Gustav Lindberg-Hugo Pettersson-Ludwig Wistén

Johan Frick – Gustaf Malmkvist
Jesper Lindén – Lucas Larsson – Oscar Tellström

Simon Svensson – Manne Håkansson
Anton Blomberg – Otto Henell – Erik Olsson

Ludwig Collberg och extrafw Andreas Axelsson
Carl-Johan Gustavsson – Herman Lundin – Simon Niska

Inför nedsläpp så fick hela hallen se på när Hugo Pettersson signerade ett nytt kontrakt (intervju med honom kommer under morgondagen) med Bois, en riktigt rolig nyhet och ett kul grepp.

Första perioden

Bois var det klart spelförande laget i den första perioden, även om de riktigt heta målchanserna inte var så många. Men vid ett tillfälle så hade hela hallen räknat in 1-0 sedan Erik Olsson serverats öppen holk efter ett ruggigt snyggt pass av Anton Blomberg. Men Visbymålvakten Filip Lindblad gjorde en magisk räddning. I sekvensen efter drar Erik Olsson på sig en onödig utvisning vilket ger Visby chans att spela powerplay. Det var mitt i perioden och deras första egentligen anfall, och det utnyttjade de effektivt. Skott på benskydd, retur in i öppen kasse genom Simon Hansson. Lite osmak för Bois som så långt haft ett litet men klart spelövertag. Visby mäktade bara med tre skott på mål i den första perioden men vann den ändå med 1-0.

Andra perioden

Men om Bois haft lite dåligt utdelning på sitt spelövertag i första perioden så hade man bättre i den andra. Redan efter två minuter så kvitterar man, då Bois kommer i en spelvändning. Hugo lägger ut pucken till vänster på Gustaf Malmkvist, driver på kassen och när Malmkvist skjuter på bortre benskydd så kommer pucken perfekt i retur till Hugo som kan raka in den i öppen kasse. Och mindre än en minut senare så blir det ett nytt returmål, men denna gång efter mer etablerat anfallsspel. Återigen är det Malmkvist som skjuter, men denna gång är det Herman Lundin som rakar in returen och gör sitt första allettanmål. Målen gav givetvis Bois energi, och Bois fick några långa anfall och bra lägen att utöka. Mitt i perioden så kommer också 3-1. Bois har ett långt anfall, Johan Frick skjuter från blå, men den stoppas upp delvis av en Visbyspelare vilket gör att den åker långsamt mot mål. Då dyker Hugo Pettersson upp och sätter mer fart på den med en riktig bandyswing och pucken går in på klubbsidan. I slutet av perioden så kommer Visby mer och mer in i matchen och får också chansen att spela powerplay, vilket Bois dock reder ut. Och med bara fyra sekunder kvar av perioden så gör man också mycket psykologiska 4-1, efter en genialisk passning av Jesper Lindén till Oscar Tellström som bara kan sätta klubban till och styra in pucken i tom kasse.

Tredje perioden

Bois inleder också den tredje perioden bra, och har några fina lägen att utöka ledningen. Bland annat så har Otto Henell läge från nära håll, men inbytte Oscar Leijon lyckas parera med benskyddet. Pucken går ut till en Visbyspelare, som sätter fart på en snabb spelvändning som efter ett par pass leder till friläge för William Erenrot som kan sätta 4-2. Bois försöker spela enkelt och hålla pucken framför sig, men så åker man på en utvisning, och då tar det bara sex sekunder och några snygga pass innan 4-3 sitter också. Då blir det lite nervöst i Boislägret, samtidigt som Visby givetvis fick luft under vingarna. De för spelet och har några långa anfall, medan Bois mest försvarar sig. Men så checkar Otto Henell i samarbete med Anton Blomberg ifatt pucken bakom förlängd Visbymållinje, och Otto tar tag i pucken driver in framför mål och slänger sig och skjuter in pucken vid bortre stolpen till 5-3. Det dödar den energi Visby hade, och tar samtidigt bort Bois nervositet, och sedan är Visby aldrig nära igen. Trots plockad målvakt så reder Bois ut det tämligen komfortabelt och vinner mot spöket Visby.

Sammanfattning

En väl genomförd match, även om det blev lite onödigt spännande där några minuter i den tredje perioden. Extra roligt med målskyttarna. Otto Henell visade på extrem glädje när han fick göra säsongen blott andra mål, viktiga 5-3, men också Herman Lundin är en ovan målskytt. Tellström mer van, men han missade ett antal heta chanser senast, så det var säkert skönt för honom att få näta. Och så till sist då Hugo Pettersson, dubbel målskytt och bra i spelet. Det verkar passa bra med förstamatcher för honom, han gjorde ju två mål i sin debut i Boiströjan, och nu två samma match han förlängde kontraktet.

Nu väntar en riktigt spännande match på söndag, hemmaderby mot Skövde. Då hoppas vi att även Jesper Broeng kan vara tillbaka, då ser vi väldigt giftiga ut!

Av Krister Holm

Foto Anna Engström