Inför matchen: Väsby vs Strömsbro – ”Vi är ett bra lag och vi vet att det funkar. Bara lita på processen liksom.”

Det vankas dubbla hockeyfester i Renew Arena till helgen då två hemmamatcher i Allettan Norra går av stapeln. Under lördagseftermiddagen får Väsby besök av Strömsbro och under söndagen är det dags för Hudiksvalls HC att komma på besök.

Men först ut är alltså gästrikarna Strömsbro. Ett Gävlegäng som verkligen hittat fram till segerreceptet. De avslutade nämligen grundserien med fyra raka segrar och i Allettan Norra har laget två segrar av tre möjliga och där laget i sin enda förlustmatch hemma mot Piteå hämtade upp 0-2 till 3-2 innan norrbottningarna återigen vände på steken och sedermera vann matchen. Men den förlusten skakade laget av sig snabbt för sedan åkte de upp till Hudiksvall och vände ännu ett 0-2 underläge till seger vilket tyder på att laget har rikligt med god moral i kropparna.

Strömsbro känner vi i Väsby till relativt bra sett till matcherna under grundserien. Hemmamatchen vann Väsby med 4-1 men på bortaisen gick det inte lika bra då Strömsbro rivstartade matchen med tre snabba mål och det var en ledning de till slut kunde hålla ända till mål där slutresultatet till slut spikades till 6-3.

Gästrikarna har ett ungt och skridskostarkt lag som är ganska präglat av snabba spelvändningar. De ställer om både ofta och gärna så Väsby måste hålla ett vakande öga hemåt och inte tappa puckarna på fel ställen för då kan det bli en jobbig lördagseftermiddag för ett Väsby som är ute efter revansch.

Revansch dels från förlusten i Gävle men revansch även från i söndags då laget förlorade första matchen i Allettan mot ett tungt och jobbigt spelandes Boden. Det var en match som Väsby genomförde ganska OK men ändå inte tillräckligt bra för att slå ett vasst Boden. Framför allt var det Väsbys spel i special teams som klickade. Dels var offensiven inte lika frän som tidigare men även i spel i numerära underlägen så saknades det rejäla och sammanhållna spelet och det straffade sig vid två tillfällen.

En som gjorde sin debut i Väsbytröjan den gångna helgen var centern Oscar Sohrner. En debut som lovade gott och där han förutom ett hårt arbete låg bakom två mål via lika många målgivande passningar. Jag har tagit några ord med Oscar som sammanfattar sina två första matcher i Väsbytröjan, funderar på vad Väsby kan göra än bättre till helgen och vad tror väntar oss då. Den intervjun kan ni läsa här nedan.

Hej Oscar! Premiären i Väsbytröjan är avklarad och du har nu spelat dina två första matcher för klubben. Den klassiska frågan – hur var det?

-Det var kul! Väsby är ett bra lag och jag är tacksam för jag fick chansen här. Tycker att vi gör en bra helg men givetvis finns det rum för förbättring och de ska vi visa i helgen.

Hur har det varit för dig att komma in i laget och med spelsystemet med tanke på den korta tid som du tränat med laget?

-Jo, det är alltid svårt att lära sig ett nytt spelsystem. Men jag har fått mycket hjälp av grabbarna i laget. Det har hjälpt mig väldigt mycket och underlättat på de sättet att jag kan bidra på ett bra sätt. Men som sagt grabbarna är väldigt schyssta och tagit emot mig med öppna armar och fått mig att känna mig bekväm.

Dina debutmatcher innebar två individuella poäng i form av framspelningar. Är du nöjd med din egen insats under helgen?

-Jag är väl nöjd med mina första matcher i Väsbytröjan. Det är alltid skönt att få göra poäng i starten så där. Men jag tycker att jag fortfarande kan bli bättre i spelsystemet och utveckla mitt deltagande där.

Om vi ska gå till de båda matcherna. Det blev en seger mot Kiruna men förlust mot Boden. Hur skulle du vilja summera de två matcherna och vad skiljde framför allt insatserna åt om du ska försöka hitta några speciella detaljer?

-Första matchen mot Kiruna tycker jag att vi är det bättre laget och kan styra matchen väldigt bra. Sen är det väl våra egna misstag som vi får sota för men överlag en stabil match. Sedan matchen mot Boden är det väl matchen i matchen, alltså specialteams som avgör den matchen. Som sagt vi lär oss och ska bli bättre.

Nu till helgen får du göra hemmadebut mot Strömsbro och Hudiksvall. Vad tror du väntar oss då?

-Är sjuk för tillfället så vet ej hur det blir med spel för mig inför helgen. Men oavsett tror jag att det kommer bli bra matcher. Mycket fart, fysiskt och mycket mål. Så en väldigt kul helg.

Vad behöver vi förbättra i vårt spel sedan i söndags och vad kan vi ta med oss inför denna härliga hemmahelg?

-Som sagt så behöver bli bättre i specialteams men utöver det så tycker jag att vi bara borde fortsätta spela vårt spel och lita på det. Vi är ett bra lag och vi vet att det funkar. Bara lita på processen liksom.

Slutligen Oscar, vad har du hälsning att lämna till alla Väsbyfans inför hemmadebuten och vad kommer att känneteckna ditt spel då?

-Det ska bli kul att eventuellt spela inför hemmafansen nu i helgen beroende på hur jag mår då. Men från mig kan man förvänta sig en tvåvägscenter som kan bidra i båda ändarna av spelet.

// # 18 Oscar Sohrner

Tråkigt nog för både Väsby och Oscar ser det ut som att han inte hinner hämta sig från veckans sjukdom så med stor sannolikhet blir det ingen hemmadebut i Väsbytröjan denna helg. Inte heller kommer Tobias Liljendahl till spel då en lättare överkroppsskada håller honom borta. I gengäld gör istället Adam Falk comeback vilket innebär att han under helgen glädjande nog spelar sin första match sedan epilogen i grundserien.

Varmt välkomna!

Vid pennan

Krister Holmgren

Foto: Mats Tjernström