Magisk vändning av Hudik Hockey

Hudik Hockey var på väg mot fjärde raka förlusten i AllEttan norra, för när hemmalaget Lindlöven ledde med 3–1 med minuten kvar att spela fanns det absolut ingenting som talade för hälsingarna.

Fotograf: Mathias Berglund.

Men två mål under slutminuten gav förlängning och sedermera även en bonuspoäng efter ett straffavgörande av Gustav Nielsen.

– Det är en mixad blandning av känslor, dels naturligtvis glädje av att vinna, dels även en lättnad, sa HHC-tränaren Dennis Hall efter segern med 4–3 (0–0, 1–1, 2–2, 0–0, 1–0).

Spelet i AllEttan har bjudit på massor av motlut och seriens storfavoriter stod på noll poäng när man skrinnade in på Lindehovs is för spel i fjärde omgången. Precis som i senaste hemmamatchen mot Sundsvall svarade man för en bra första period, dock utan att göra mål.

Ledningsmålet kom i stället 7.58 in i andra perioden då HHC svarade för en strålande spelvändning där #23 Adam Byström Johansson frispelade #48 Gustav Nielsen som följt med upp från sin backplats, och Nielsens avslut var av bästa märke.

När så HHC fick chansen i numerärt överläge fanns chans till utökad ledning, men slarv på offensiv blå ledde till att hemmalagets Joshua Karlsson kunde kontra in 1–1.

Ett mål som gjorde att ett redan stukat HHC tappade det mesta av sitt spel.

– Det är klart att grabbarna känner av förväntningarna, det mesta sitter mellan öronen, sa Hall.

Det blev ju inte ett dugg bättre av att Joel Kiirikki satte 2–1 för Lindlöven efter 6.26 i slutperioden, och HHC var i det läget på väg mot fjärde raka förlusten. När dessutom samme man skickade in 3–1 efter 18.52 – när HHC plockat ut #30 Isak Johansson ur målet – pekade det mesta på att så skulle bli fallet…

…men, #12 Christoffer Jansson reducerade under en avvaktande utvisning. Då stod matchuret på 19.29…

…och med fem sekunder kvar av ordinarie tid kunde #27 Alexander Bjuström göra 3–3 – och åtminstone en poäng var säkrad.

Men det skulle bli bättre än så.

Först så verkade det som att #58 Filip Lander skjutit bonuspoängen till HHC i förlängningen. Huvuddomaren Mikael Söderlund blåste nämligen för mål när Lander skickade in pucken i öppet mål, men efter en konferens med sina assisterande domare som dömdes målet – helt riktigt – bort eftersom #70 Henrik Olsén strax innan hindrat hemmamålvakten Jonathan Frykholm inne i dennes målområde.

Därmed gick det hela till ett straffavgörande. Isak Johnsson räddade alla tre hemmastraffarna och tillsammans med Gustav Nielsen (var den ende som gjorde mål) blev han stor matchvinnare.

– Starkt mentalt att vinna. Först avgör vi, men ändå inte. Men till slut får vi med oss bonuspoängen, sa Hall.

– Spelmässigt var det långt ifrån felfritt, men det krävs minst sagt en trasslig väg att vända det här. Det handlar väldigt mycket om mod och det visade vi nu.

HHC har nu spräckt nollan i poängkolumnen och nu återstår det att se om den här magiska vändningen ger laget nytt självförtroende. Det behövs, för redan på söndag eftermiddag väntar en ny, svår, bortamatch, då mot tabelltvåan Väsby.

– En tuff match, men vi kan bara fokusera oss på det spel vi vill spela, sa Hall.

Skribent: Christer Stridh.

HÄR ser du morgondagens, söndag 15 januari, bortamatch mot Väsby klockan 16:00.