Seger borta mot Lindlöven

Med två tvåmålsskyttar i form av Jesper Åhlén Hedenström och Fredrik Larsson bärgades segern borta mot Lindlöven idag med 2-5. Även Sebastian Linder noterades för ett mål.

Det var bortalaget Strömsbro som skulle få den bästa starten på den här matchen. Man tog ledningen med 0-1 efter cirka tio minuters spel när Joel Holmli hittade Sebastian Linder som skickade in pucken från slottet. Man ökade sedan på till 0-2 när Fredrik Larsson gjorde sitt första mål den här matchen. Även 0-3 kom innan periodpaus när Jesper Åhlén Hedenström avlossar ett hårt skott från målvaktens högra tekningscirkel och man hade satt sig i en komfortabel sits inför den andra perioden.

Nästan fyra minuter in i mittenakten skulle Fredrik Larsson göra sitt andra mål i matchen när han avlossade ett skott som gick in bakom Jonathan Frykholm, som blivit inbytt efter en period. Uppförsbacken såg lång ut för Lindlöven men man tog ikapp lite grann i den sista perioden. Filip Barklund reducerade till 1-4 när han på egen hand tog sig in i offensiv zon och gick på avslut. Man fick även in 2-4 genom Joel Kiirikki med mindre än minuten kvar av matchen, men Jesper Åhlén Hedenström satte spiken i kistan med sitt andra mål för dagen när han la pucken i tom kasse. Därmed tog Strömsbro en komfortabel seger och alla tre poängen med sig hem till Gävle.

Lindlövens IF – Strömsbro IF 2-5 (0-3, 0-1, 2-1)
Skott: 37-34 (12-10, 10-13, 15-11)
Utv: 25-2 (0-2, 25-0, 0-0)

0-1 (10:15) Sebastian Linder (Joel Holmli, Adam Dahlström)
0-2 (16:16) Fredrik Larsson (Olle Hellström, Ernst Axel Boberg)
0-3 (19:15) Jesper Åhlén Hedenström (Joel Holmli, Joebe Martin)
0-4 (23:46) Fredrik Larsson (Emil Lindgren, Jesper Åhlén Hedenström)
1-4 (42.28) Filip Barklund (Philip Nyberg)
2-4 (59:05) Joel Kiirikki (Anthony Paskaruk)
2-5 (59:39) Jesper Åhlén Hedenström (Fredrik Larsson, Oskar Spinnars Nordin) ENG

Här hittar ni highlights från dagens match!

Nästa match spelar vi på onsdag den 15 januari när vi gästar Piteå HC på bortaplan med nedsläpp 19.00.